Foto: Universal Pictures

Iron Man ako Dr. Dolittle? Výborný nápad!

Úspešná rodinná komédia, ktorú si pamätajú všetci tí, ktorí sa narodili v 90. rokoch minulého storočia, sa už čoskoro vráti aj do slovenských kín v novom spracovaní. Dr. Dolittle sa opäť porozpráva so zvieratami, no so zmeneným hlavným hrdinom a posunom deja do obdobia viktoriánskeho Anglicka.

Článok pokračuje pod videom ↓

Bez Eddieho Murphyho v hlavnej úlohe si len veľmi ťažko vieme predstaviť postavu lekára, ktorý má schopnosť rozumieť ľudskej reči. To sa už ale čoskoro zmení, pretože do kín po celom svete už v januári 2020 dorazí remake slávnej komedie Dr. Dolittle, kde si hlavnú úlohu zahrá hlava Avengerov – herec Robert Downey, Jr.

A aj keď to možno spočiatku príde niekomu ako nepredstaviteľná vec, výsledok podľa prvého zverejneného traileru napokon možno vôbec zle nedopadne. Práve naopak – niekdajší Iron Man je tou najlepšou voľbou, akú tvorcovia mohli pre titulnú postavu zvoliť.

 

Dej filmu sa presunie dávnej do minulosti a predstaví vdovca, Dr. Johna Dolittla (Robert Downey, Jr.), slávneho doktora a veterinára v Anglicku, keď krajine vládla kráľovná Viktória. Dolittle ako výstredný chlapík svoje sídlo plné zvierat, ktorým vďaka zvláštnemu daru rozumie, priveľmi neopúšťal, no keď mladá kráľovná (Jessie Buckley) vážne ochorie, vydá sa na veľkolepé dobrodružstvo na mýtický ostrov, aby tu našiel pre ňu liek. Podarí sa to?

Hviezdne obsadené fantasy

Samozrejme, bez hviezdneho obsadenia by to nešlo a okrem Downeyho, Jr. sa vo filme v podobe hlasov zvierat objaví v pôvodnom znením pestrá plejáda veľkých hollywoodskych hviezd. Zvieratám v snímke svoje hlasy prepožičali Tom Holland (Spider-Man: Far From Home, Avengers: Endgame), Rami Malek (Bohemian Rhapsody, seriál Mr. Robot), Emma Thompson (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban), Marion Cotillard (Inception, Edith Piaf), Ralph Fiennes (Voldemort z Harryho Pottera), Selena Gomez, Antonio Banderas, Octavia Spencer a mnohí ďalší.

O réžiu novej verzie slávnej komédie z 90. rokov sa postaral Stephen Gaghan, ktorý vo svete filmu debutoval ako scenárista snímkou Traffic – Nadvláda gangov v roku 2000. Ako režisér sa predviedol thrillerom Opustená (Abandon) s Katie Holmes v hlavnej úlohe v roku 2002. Medzi jeho najznámejšie režisérske počiny však rozhodne patria hviezdne obsadené snímky Syriana (George Clooney, Matt Damon, Jeffrey Wright a i.) a Zlato (Matthew McConaughey, Bryce Dallas Howard a i.). Komediálny žáner bude preto pre Gaghana tak-povediac debutom.

Nový doktor Dolittle mal pôvodne do kín prísť pod názvom The Voyage of Doctor Dolittle, napokon sa ale produkcia rozhodla názov filmu skrátiť. Tak ako aj predchádzajúce filmy, aj táto vychádza z knižnej predlohy slávnej série Hugha Loftinga. Tá vyšla celkovo v 14 dieloch v rokoch 1920 až 1952.

Najznámejšou filmovou adaptáciou knižnej série je tá z 90. rokov, kde si hlavnú postavu zahral Eddie Murphy. Tá sa dočkala aj ďalších štyroch pokračovaní, no po dvojke sa tvorcovia rozhodli zamerať deje nových filmov na Dolittleovu dcéru Mayu a tak to aj dopadlo. Premiéra nového Dolittlea je v slovenských kinách naplánovaná podľa portálu ČSFD na 16. januára 2020.

Uložiť článok

Najnovšie články