Foto: Pixabay

Skupina znepokojených občanov chcela pomôcť exotickému vtákovi.

Keď vtáka uvideli veterinári, ktorí netušili, čo si majú predstaviť pod oranžovým vtákom, zistili, že ide len o čajku pokrytú kari omáčkou. Zviera bolo dopravené na veterinárnu pohotovosť Tiggywinkles Wildlife Hospital v anglickom meste Haddenham, informuje portál Unilad,

Nemocnica sa vo facebookovom príspevku priznala, že ide o najzvláštnejší prípad, aký doposiaľ musela riešiť. To, čo malo byť exotickým vtákom, bola nakoniec čajka, ktorá bola z nevysvetliteľných príčin pokrytá omáčkou. Pravdepodobne išlo o kari, no veterinári nevylučujú, že to mohla byť aj kurkuma.

Čajka nemohla lietať

Po tom, ako bola čajka očistená a ošetrená, veterinári jej dali meno Vinny. Pomenovali ju po indickej špecialite vindaloo, ktorá je známa zmesou mnohých korenín. Pochopiteľne – najmä kari. Nie je jasné, ako sa síce čajka dostala do tejto prekérnej situácie, no viac než jasné bolo, že špinavé perie jej znemožňovalo schopnosť lietať.

Podľa veterinárov už vyzerá čajka omnoho lepšie a čoskoro bude opäť môcť znepríjemňovať životy ľudí v prístavoch. Čo je však veľmi pozoruhodné, je fakt, že Vinny nie je prvá čajka pokrytá kari omáčkou, ktorú moderná história eviduje. Ako dávnejšie informoval denník Guardian, aj v tomto prípade sa čajku podarilo od omáčky očistiť, no, žiaľ, zápach kari na jej perí pretrval. Situácia sa tiež odohrala v Anglicku a stalo sa tak v roku 2016.

unilad.co.uk
Uložiť článok

Najnovšie články