Foto: Instagram (markmcmorris)

Americký snowboardista Mark McMorris mal v marci minulého roku škaredú nehodu počas trénovania v kanadských horách.

Napriek tomu sa mu podarilo zo svojich zranení zotaviť. A tie skutočne neboli pekné. Markovi sa podarilo dochrámať natoľko, že nebol ďaleko od smrti. Tento 24-ročný reprezentant Spojených štátov  bol hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti a vyzeralo to tak, že svoju krajinu na olympiáde v roku 2018 nezastúpi. Mark sa však zotavil a celému svetu ukázal, aká silná je ľudská vôľa a odhodlanie.

Nie len, že bol schopný opäť sa postaviť na dosku a podať na nej výkon hodný olympijských hier, no dokonca sa mu podarilo vyhrať medailu. Umiestnil sa síce s bronzom na treťom mieste, no vzhľadom k okolnostiam je minimálne morálnym víťazom. Na druhej strane, tretie miesto na olympiáde, rozhodne nie je žiadna hanba. Mark previedol backside triple 1620, čo je trik, pri ktorom sa dokázal trikrát obrátiť vo vzduchu dole hlavou a urobiť štyri a pol otočky okolo svojej osi.

Z hľadiska jeho ťažkých zranení je tento výkon naozaj obdivuhodný. Pár mesiacov pred nehodou si zlomil stehennú kosť, čo znamenalo, že si musel dať pauzu na pol roka. Po tom, čo si dolámal aj zbytok tela, musel do odpočinku investovať ďalších sedem mesiacov. Na olympijskú prípravu tak mal sotva štvrť roka, čo zjavne nepredstavovalo problém. Mark zmienil, že jeho zranenia mali nepríjemný dopad aj na jeho psychické zdravie, keďže neschopnosť pohybu a reči mu zabezpečili poriadnu výzvu.

Takto to však vyzerá, keď sa niekto vysmeje smrti do tváre a ukáže celému svetu, ako nakladá so svojim životom. Naplno.

Pozri aj: Zabudnite na pracie tablety. Nová šialená výzva, ktorá sa šíri internetom, je ďalším dôkazom toho, že ľudská hlúposť naozaj nepozná hranice

ladbible.com
Uložiť článok

Najnovšie články