Foto: CC Flickr (Gage Skidmore), Wikimedia Commons (David Shankbone)

Svet hviezd je niekedy nepochopiteľná súhra incidentov a škandálov, ktoré spolu navzájom súvisia a spoločne sa držia pri živote.

Niekedy sa verejnosti dotknú viac, inokedy zas menej. Čo je však dôležité, vždy tu boli a aj budú. V poslednej dobe je najväčším trendom hollywoodskych i ďalších médii kauza Harveyho Weinsteina. Tento producent bol obvinený zo sexuálneho obťažovania niekoľkých herečiek, ktoré sa rozhodli teraz vyrukovať s pravdou von. A niektoré čakali aj celé roky. Toto odhalenie spôsobilo, že aj ďalšie hviezdy sa rozhodli priznať s tým, že ich ktosi slávny obťažoval. Tak bol prezradený aj Kevin Spacey, ktorý už pravdepodobne nikdy nebude obsadený do nijakej role, keďže žiadne štúdio nezamestná muža, ktorý obťažoval 14 ročného chlapca.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vďaka týmto odhalenia však nabrala odvahu aj herečka Uma Thurman. Pamätať si ju môžete z trhákov režiséra Quentina Tarantina. Sú nimi napríklad Pulp Fiction či obidve časti uznávaného filmu Kill Bill. Počas nakrúcania prvého dielu z týchto dvoch filmov sa však malo stať niečo, čo herečke spôsobilo veľkú traumu. Počas nakrúcania filmu Tarantino ubezpečoval herečku, že auto ktoré má šoférovať je bezpečné a pojazdné. Tiež jej povedal, že pôjde len po rovnej ceste.

FOTO TASR /AP/Kevork Djansezian

Z rovnej cesty sa však vykľula prašná a kľukatá cesta a auto, ktoré mala herečka šoférovať, nemalo podľa nej poriadne upevnené sedačky. Jeho prevodovka mala byť prerobená z manuálnej na automatickú, čo jej tiež malo spôsobiť problémy. Uma Thurman sa nechala režisérom presvedčiť aj napriek tomu, že si pôvodne žiadala na tento záber kaskadéra. Režisér Quentin Tarantino vyjadril poľutovanie nad autonehodou, pri ktorej sa herečka zranila a prehlásil, že nič vo svojom živote neľutuje viac ako tento incident.

Tarantino v rozhovore pre internetovú stránku Deadline povedal, že trasu, kde došlo k nehode, pri ktorej Thurman utrpela otras mozgu a iné zranenia, sám predtým prešiel a vyhodnotil ju ako bezpečnú. Tarantino sa k incidentu vyjadril niekoľko dní po tom, čo herečka na svoju nehodu, ktorá sa stala pri nakrúcaní Kill Bill v roku 2003, spomínala v rozhovore pre denník New York Times. Thurman doplnila, že Tarantino jej poskytol záznam z tejto autonehody, ktorý neskôr publikovala na svojom instagrame. Tiež však prehlásila, že Tarantino tento čin hlboko oľutoval a že je naňho hrdá za to, že jej zábery poskytol aj napriek tomu, že to mohlo ohroziť jeho ďalšiu kariéru.

Tarantino okrem toho čelí kritike za svoje vyjadrenia, ktorými v jednom rozhovore – tiež z roku 2003 – obhajoval Romana Polanského. Tarantino o 13-ročnom dievčati, s ktorým mal Polanski pohlavný styk, povedal, že „si o to koledovalo“ a chcelo si to s režisérom „rozdať„. Polanski sa v roku 1977 v USA priznal k pohlavnému styku s 13-ročným dievčaťom počas fotografovania v Los Angeles v roku 1975, čo sa v USA považuje za znásilnenie. Za to si odsedel 42 dní vo väzení, následne bol prepustený na kauciu. V roku 1978 ušiel do Francúzska.

Pozri aj: Sex, násilie a nahota. Špionážny thriller Red Sparrow s oscarovou Jennifer Lawrence sa natáčal v tomto slovenskom meste

unilad.co.uk, TASR
Uložiť článok

Najnovšie články