Foto: pixabay/ instagram.com(menwithstyle)

Pokiaľ ste mužom, ktorý sa nepribližuje ideálu prezentovanému západným svetom, ešte nemusíte zúfať.

Nový prieskum, ktorý prebehol na Griffithovej univerzite v austrálskom Queenslande zistil niekoľko zásadných vecí. A tá najpodstatnejšia z nich, ktorou by sme sa mali zaoberať je, že ženy chcú svalnatých mužov. Pokiaľ vám však pri napnutí bicepsu nepraská obtiahnuté tričko s logom vašej obľúbenej posilky, ešte nie ste v koncoch. Výskum sa zameriaval na to, ako veľmi je dôležitá fyzická sila mužov pri otázke atraktivity voči ženám.

Článok pokračuje pod videom ↓

A ukázalo sa síce, že je veľmi dôležitá, no svaly nie sú všetko. Počas výskumu boli ženám ukázané obrázky, na ktorých sa nachádzali mužské trupy. Niektoré z nich patrili celkom obyčajným univerzitným študentom, zatiaľ čo tie ďalšie patrili mužom, ktorí vo fitku trávia niekoľko dní do týždňa. Ženy, ktoré hlasovali, sa zúčastnili prieskumu v počte 160 členov. A 160 zúčastnených členov hlasovalo za to, že atraktívnejšie je svalnaté telo, než štíhle.

Neboli sme prekvapení, že ženy uprednostňujú svalnatých mužov… čo nás však prekvapilo bola sila tohto efektu,“ povedal Aaron Sell, vedúci výskumu pre britský Guardian. „Na základe našich informácii sa nenašla jediná žena, ktorá by preferovala slabšie, štíhlejšie alebo telá, ktoré sa viac ponášali na ženské.“ Výskum ukázal, že ženy tiež preferujú vysokých a vyrysovaných mužov. Podstatné však je, že fyzická sila vás (teda mužov) pred ženami spraví atraktívnymi viac, iba do istého bodu.

To znamená, že tak ako môžete byť príliš chudí, alebo nezdravo štíhli, tak môžete byť vypracovaní až príliš. A tým pádom atraktivita opäť klesá, preto je nutné nájsť si zlatú strednú cestu. Nemusíte vyzerať ako The Rock, no zároveň by ste nemali disponovať ani telom 14-ročného chlapca. Pokiaľ sa však nepribližujete ani k jednej z týchto podôb, no stále nie ste pravidelným návštevníkom posilňovne, dostávame sa opäť na začiatok. Ak ste ale mužom, ktorý sa nepribližuje ideálu prezentovanému západným svetom, ešte nemusíte zúfať.

Ženám sa totiž páči fyzická sila, no vzhľad „gréckeho poloboha“ nie je vyžadovaný. Pokiaľ ste jemne oplácaný tukom, stále vyhovujete požiadavkam väčšiny žien. Podstatné je to, že sa nestrácate za elektrickým stĺpom, túto úlohu prenechajte animovaným postavičkám. Ženy si však predsa len nevyberajú partnerov na základe ich trupu, no mužným vzhľadom určite nemáte čo pokaziť.

Napriek tomu, že ženské tvary tela majú ženy rady len na sebe, pri tvárach platí pravý opak. A tak pokiaľ chcete zapôsobiť, paradoxne vaša atraktivita stúpne ak máte jemnejšie črty, upravené obočie a neveľký nos. Každá žena je však iná a tým pádom určite nehovoríme o striktne daných pravidlách.

Pozri aj: Poznáme ženský ideál. Tento typ mužov privádza ženám ten najintenzívnejší orgazmus

iflscience.com
Uložiť článok

Najnovšie články