foto: Uprising festival

Akých nových interpretov uvidíme na Uprisingu v auguste?

Uprising festival je tu už za mesiac a pár dní, a dnes zverejnil nové mená, na ktoré sa môžeme tešiť na výročnom desiatom ročníku na Zlatých pieskoch. Headlineri sú jasní, no atmosféru festivalu dotvárajú aj menšie, no na naše pomery dosť významné mená, o ktorých si dnes povieme. Slovenské legendy Polemic a Para odohrajú špeciálne koncerty s hosťami na jubilejnom Uprisingu. Doplnia pestrý výber domácich aj zahraničných interpretov.

Polemic a Dr. Ring Ding

V našich končinách ultra známa koncertná kapela, ktorá má za sebou nespočetné množstvo koncertov ako u nás, tak aj v zahraničí. Vznikli už v roku 1988 a doteraz majú za sebou 7 štúdiových albumov, z ktorých posledný HEY!  BA-BA-RE-BOP vydali v roku 2013. Na Uprisingu sa už párkrát predstavili a nebudú chýbať ani na desiatom ročníku. Kto si s nimi spoločne zaspieva ich najväčšie hity pod pódiom?

Para a Sendrejovci

Je skvelé, že Uprising dáva možnosť aj interpretom, ktorí nespadajú do žánru reggae, ska, hip hop či elektronické odnože týchto štýlov. Preto sme radi, že sa na Uprisingu ukáže aj Para v spojení so známou rómskou skupinou Sendreiovci. Spojenie pop rocku a rómskej hudby sa nedeje často, a minimálne v rámci slovenskej scény ide o unikát. Bratislavská skupina Para z Handlovej a medzinárodne uznávaná rómska skupina Sendreiovci z Kokavy nad Rimavicou už majú za sebou pár koncertov, ktoré dopadli na výbornú. Skupina Para je na hudobnej scéne už 18 rokov a patrí medzi najlepšie a najvyťaženejšie koncertné kapely na Slovensku, čo dokázal aj ich posledný koncert na festivale Pohoda, po ktorom ľudia ešte niekoľko minút po skončení koncertu spievali refrén dookola – až do zvukovej skúšky ďalšieho interpreta. My sme si istí, že koncert nude patriť medzi tie najlepšie, ktoré na Zlatých pieskoch uvidíme.

Zo slovenských interpretov sa na Uprisingu môžete tešiť aj na Medial Banana, N3O Akustika, Solid Move, Boy Wonder, Strapo, Mega M, P.A.T., Rida Radar, Konekshan, Pokyman & Lukie Fwd, Mc Gleb a ďalších. Soundsystémový stage Dub Club zase doplnia slovenskí Dub Settlers, Riddim Tuffa, maďarskí Tuff Steppas ft. Babystep & G Ras a chorvátsky Egoless.

V programe jubilejného desiateho ročníka festivalu Uprising sa 25. a 26. augusta okrem známych slovenských mien predstavia taktiež rôzni jamajskí interpreti ako Ras Zacharri, Echo Minott, Bay-C alebo Queen Omega z Trinidadu, na čele s headlinerom podujatia, ktorým nie je nik iný ako jedna z najznámejších hviezd reggae a dancehall scény – Sean Paul. Pri príležitosti jeho vystúpenia na Uprisingu si organizátori pripravili novú sériu tanečných videí „Sean Paul Dance Up“, ktorými každý týždeň predstavia jeden z hitov headlinera v podaní rôznych dance crews. Tu je prvé z nich v podaní Badd Fyah Family – http://bit.ly/SP-DanceUp-BaddFyah.

Medzi ďalšie hviezdy festivalu patria The Wailers, Alpha Blondy, Irie Révoltés, Pendulum Dj Set, 5’nizza, Macka B, General Levy, Congo Natty, Foreign Beggars a desiatky ďalších. Permanentky, rovnako ako VIP vstupenky sú k dispozícii v sieti Ticketportal od €50. Viac informácii na uprising.sk.

Uložiť článok

Najnovšie články