twitter.com (Andrew Holness)

Cez víkend celý svet zarmútila správa o úmrtí najstaršej osoby na svete. Na jej mieste ju teraz vystriedala žena z Jamajky.

Aby sa niekto mohol stať najstaršou žijúcou osobou na svete, musí tomu predchádzať smutná udalosť. Tou je úmrtie dovtedy najstaršej osoby, ktorú nahradí druhá najstaršia v poradí. To sa udialo počas víkendu, kedy Emma Moranová z Talianska a to vo veku 117 rokov, zomrela. Moranová sa narodila ešte v 19. storočí a bola to posledne žijúcim človekom, ktorý žil v 19., 20. a aj v 21. storočí. 

O úmrtí Emmy Moranovej, sme vám priniesli článok ešte cez víkend. Keďže dovtedy najstaršia osoba na svete zomrela, pomyslené „žezlo“ od nej prevzala Violet Brownová z Jamajky. Tá sa narodila 10. marca 1900 a teda je iba o tri mesiace mladšia, ako Emma.

Ako najstaršej osobe na svete jej cez sociálnu sieť zablahoželal aj premiér Jamajky Andrew Holness. 

Kým ešte Violet mala „iba“ 110 rokov, pýtali sa jej klasickú otázku, a to, vďaka čomu sa dožila takého vysokého veku.

„Rada jem ryby, no aj iné mäso, mám rád napríklad kravský môčing (nožinu). No nikdy nejem bravčovinu ani kuracinu“, prezradila Violet.

Vzápätí ale dodáva, že za jej dlhý vek môže najmä viera v Boha a to, že svoj život vedie podľa učenia Biblie. Violet celý život pracovala, v mladosti na cukrovej farme, kde spracovávala trstinu, potom ako slúžka a neskôr vlastnila jedinú pekáreň v okolí.

Prajeme Violet ešte dlhé a dlhé roky pokojné života v kruhu rodiny a blízkych. 

Pozri aj: Najstarší veterán z druhej svetovej vojny má 110 rokov, no napriek tomu si každý deň pochutná na whisky, cigarách a stále jazdí autom

interez.sk (mmm), ladbible.com
Uložiť článok

Najnovšie články