V súčasnosti neustále čítame a počúvame zväčša o negatívnych správach z celého sveta. Každý deň sa dozvedáme o násilí, neznášanlivosti, utrpení a ďalších záporných informáciách. Tento článok ale zhŕňa príbehy, ktoré oplývajú naopak vľúdnosťou a presvedčia vás o tom, že ľudskosť ešte „nevymrela".

Spomedzi všetkých negatívnych udalostí a informácií je tu niekoľko aj tých pozitívnych. Človek to jednoducho potrebuje, byť informovaný aj o tých dobrých veciach. V dnešnom svete môžeme mať pocit, že humánnosť sa pomaly vytráca. Tieto príbehy však vašu vieru v ľudskosť obnovia .

Článok pokračuje pod videom ↓

Po tvojom boku, Jamie Friedlander

Mohamed Bzeek, 62 ročný obyvateľ Los Angeles, oplýva obdivuhodnými vlastnosťami, je nesebecký a zároveň veľmi obetavý. Svoj život zasvätil pomoci iným. So svojou ženou Dawn sa za posledných 20 rokov starali o nevyliečiteľne choré deti, ktoré boli v systéme pestúnskej starostlivosti. Mohamed aj po manželkinej smrti v roku 2014 pokračuje v tejto pozoruhodnej činnosti.

Tento muž, ktorý pochádza z Líbye, sa za posledné dve desaťročia starol o 40 detí. V súčasnosti opatruje 6 ročné dievčatko, ktoré je slepé, nepočujúce a ochrnuté. Vie, že ho nemôže počuť ani vidieť, no je pri nej a tak toto dievča nie je na svete samé.

Spoločne dopredu

Alisha Arnold

Skleróza multiplex postihuje viac ako 2,3 miliónov ľudí po celom svete. Každý rok sa podujatia Walk MS zúčastňuje viac než 300 tisíc ľudí. Mnohí z nich potrebujú pomoc pri absolvovaní tejto takmer 5 kilometrovej trasy. Od roku 1988, kedy sa konal prvý ročník, sa na výskum tohto chronického ochorenia nervovej sústavy vyzbieralo neuveriteľných 970 miliónov amerických dolárov.

Anjelská pomoc, Jesus Jimenez

Stephenovi Parkerovi sa stala nepríjemná nehoda, ostal uviaznutý pod svojím autom, ktoré opravoval. Pomyslel si, že sa odtiaľ nedostane. Našťastie sa to skončilo šťastne, pretože mu pomohol jeho malý 8 ročný syn J.T. Ten skúsil použiť hever a tak sa mu podarilo zachrániť svojho otca. Na otázku, ako našiel silu na to, aby zdvihol auto, tento len 23 kilogramov vážiaci chlapec odpovedal: „Pomohli mi anjeli“.

Záchranná misia, Robyn Passante

Jennifer Smith sa venuje pomoci psíkom, ktorí boli týraní. Je ich strážnym anjelom a zároveň zástancom. Jej charita Noah’s Arks Rescue hradí lekárske, rehabilitačné a opatrovateľské náklady pre psov, ktorí by inak boli utratení. Tieto výdavky pre jedného psíka dosahujú v priemere až 20 tisíc dolárov. Vďaka množstvu malých darov, aj anonymných príspevkov, ktoré dosahujú každoročne až 1,5 milióna dolárov, môže organizácia robiť zázraky pre tieto zvieratá. Aj psík, ktorý nemôže byť zachránený, má okolo seba ľudí, a tak sa necíti byť sám. „Keď pes odchádza, je okolo neho veľa lásky a tak má pocit, že takto prežil celý svoj život,“ vysvetľuje Jennifer.

Krásne odlišná, Mary Carlomagno

success.com

Talli Osborne je iná. Narodila sa bez rúk a väčšiny kostí v nohách a preto potrebuje vozík. Ten nie je obyčajný, ale je ružový a zdobí ho ešte aj lebka. Napriek tomu, že nemá ľahký život, sama vystupuje ako motivátor. Má prirodzený dar reči, jej prejav je plný humoru. Odovzdáva silné posolstvá o prijatí a tolerancii druhých. „Chcem, aby sa ľudia, ktorí odchádzajú z mojich prednášok, cítili inšpirovaní a motivovaní, aby boli tými najlepšími osobami, aby sa naučili mať radi samých seba, aby mali veľké sny a aby žili svoj život naplno,“ hovorí Talli. Zároveň verí, že rozdiely by mali byť prijaté. Ako zvykne vravieť: „Nech moje rozdiely žiaria.“ Richard Branson ju dokonca zaradil do jeho zoznamu desiatich najviac inšpirujúcich ľudí na svete.

Láskavosť už od útleho veku, Lydia Sweatt

success.com

Khloe Thompson je 9 ročné dievča, ktorá sa už aj v takomto veku venuje pomoci iným. Lydia Sweatt si jeden večer všimla na Facebooku video, ktoré ju zaujalo. Sledovala, ako toto malé dievča obdarovalo bezdomovkyne základnými hygienickými potrebami, ktoré navyše zabalila do ručne vyrábaných farebných balíčkov.

Organizácia Sunshine on a Ranney Day, Robyn Passante

Peter a Holly sa venujú úžasnému poslaniu. Od roku 2012 tento pár zadarmo realizuje premeny detských izieb či kúpelní pre choré detičky. „Veľa rodín má pocit, že si to nezaslúžia alebo si myslia, že sú aj iní, ktorí to potrebujú viac ako oni,“ hovorí Holly. S podporou štedrých sponzorov, dobrovoľníkov a darcov, sa im podarilo zrealizovať viac ako 50 premien, ktoré tak pomohli rodinám týchto detí v boji s ťažkým osudom.

Novinky do mojich uší

V marci 2017 niekto anonymne daroval 1 milión dolárov na to, aby študentom zaplatil bezplatný prístup na online portál New York Times. Informovala o tom správa spoločnosti New York Times Company.

Všetci sú vítaní

facebook.com/Justin Normand

Justin Normand z Texasu takto podporuje prisťahovalcov. Na svojom transparente má napísané heslá ako: „Patríš sem, zostaň silný, buď požehnaný a my sme jedna Amerika.“ Jeho odkaz v sebe nesie posolstvo, aby sme všetci boli k sebe tolerantní.

Finančná pomoc

Keď Johnny Jennings navštívil baptistický detský domov v Georgii, cítil, že jeho životným poslaním je pomáhať deťom. Vtedy mal len 18 rokov a nebol pripravený na to, aby si adoptoval niektoré z detí. Preto sa rozhodol pomáhať finančne. Johnny začal zbierať starý papier a hliník, aby mohol vyzbierať peniaze. V súčasnosti má už 86 rokov a doposiaľ daroval viac ako 400 tisíc dolárov.

Pozri aj: Veríte v existenciu karmy? Týchto 10 neuveriteľných príbehov zo skutočného života vás presvedčí, že jej zákony skutočne fungujú

success
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov