instagram

Prestala sa strihať, keď mala sedem. Dnes jej neuveriteľnú hrivu obdivuje celý svet.

Video, ktoré zverejnila na Instagrame pred niekoľkými mesiacmi, si pozreli desaťtisíce ľudí. Mladá žena síce nie je blondína, no pomenovanie Rapunzel jej sedí, ako nikomu. Dôvodom je viac ako dvojmetrová hriva.

Zoznámte sa so živou Rapunzel. Túto prezývku získala Aliia Nasyrova z Lotyška vďaka svojim dlhým vlasom. Mladá žena sa prestala strihať, keď mala sedem rokov. Vraj sa chcela podobať na princezné, jej obľúbené rozprávkové postavy. Prešlo 20 rokov a jej vlasy merajú neuveriteľných 228 centimetrov. Im vďačí aj za veľké množstvo fanúšikov na sociálnych sieťach, len na Instagrame ju sleduje viac ako 17-tisíc ľudí.

Aby sa však mohla pýšiť neuveriteľnou korunou krásy, musí robiť denne viaceré kompromisy. Samotné rozčesávanie trvá niekoľko hodín, prirodzené schnutie dokonca aj celý deň. Aliia priznáva, že často pociťuje bolesti krku, jej hriva totiž váži dva kilogramy. Nevyhýbajú sa jej ani menšie nehody, keďže jej vlasy sú dlhšie než ona sama, niekedy sa stane, že ich pristúpi. Aj to je dôvod prečo ich na verejnosti nikdy nenosí rozpustené.

Dvojmetrové vlasy sú podľa manžela problémom i v posteli, musí si dávať dobrý pozor, aby ich nepriľahol a aby mali dostatok miesta. Aj napriek tomu ich on sám vníma ako „ďalšieho člena rodiny“.

Aliia, žijúca s partnerom v hlavnom meste Riga je presvedčená, že má najdlhšie vlasy v celom Lotyšsku, ak nie na svete. Určite však neprekoná ženu z Floridy, ktorá sa si za 25 rokov vypestovala hrivu dlhú 6,5 metra.

Ak by ste si mysleli, že pri takejto dĺžke musia byť jej vlasy zničené, ste na omyle.  Aliia vďačí za silné a kvalitné vlasy genetike, ale aj sponzorom, ktorí jej neustále posielajú množstvo produktov.

Pozri aj: Fotograf na svojich snímkach zachytil nadpozemskú krásu prirodzených ryšaviek naprieč krajinami celého sveta

metro.co.uk
Uložiť článok

Najnovšie články