Otec by mal byť pre dieťa vzorom, hrdinom a niekým, ku komu vzhliadame.

Niekedy však nič nie je tak, ako by malo byť. Niekedy dieťa k rodičovi nevzhliada a rodič mu na to nedá žiaden dôvod. Pravým opakom toho, čím by mal rodič byť, bol pre svoju dcéru muž menom Josef Fritzl. A kde bola po celý ten dlhý, mučivý čas matka?

Článok pokračuje pod videom ↓

Kruté lži Josefa Fritzla

Celé to začalo 28. augusta v roku 1984, keď sa vtedy 18-ročná Elisabeth zrazu záhadne stratila. Jej matka Rosemarie ju nahlásila ako nezvestnú osobu, celé týždne však o nej nebolo ani zmienky. Jedného dňa však rodičia dostali list, v ktorom im dcéra písala, že už má po krk svojej rodiny a rozhodla sa ujsť. Keď sa polícia pýtala, či nevedia, kam ich dcéra mohla ísť, Josef tvrdil, že sa zrejme pridala k nejakej sekte, keďže podľa jeho názoru o tom už predtým hovorila.

Pravda však bola desivejšia, než by si bol v tých časoch ktokoľvek myslel. Elisabeth bola po celý čas v dome. Kým policajt stál u nich a pýtal sa rodičov, kam mohla ich dcéra ísť, Josef veľmi dobre vedel, kde je. Sám ju totiž ukryl všetkým takpovediac rovno pod nos. 28. augusta totiž Josef naprával dvere do pivnice v ich dome a zavolal si dcéru na pomoc. Akonáhle boli dvere na mieste, udrel svoju dcéru. Tá upadla do bezvedomia a ostala v temnote pivnice. Tá sa stala jej väzením na ďalších 24 rokov.

Foto: youtube.com

Josef presvedčil nielen policajtov, ale aj celú svoju rodinu o tom, že Elisabeth skutočne ušla a pridala sa k sekte. Napokon vyšetrovanie prestalo a čoskoro si svet na nezvestnú Elisabeth už ani nespomenul. Josef každé ráno o deviatej odchádzal do pivnice a rodina si myslela, že kreslí plány alebo vyrába stroje, ktorých predajom sa živil. Občas z pivnice nevyšiel ani na noc, Rosemary si s tým však nerobila starosti. Považovala svojho muža za mimoriadne usilovného a pracovitého človeka, ktorý je jednoducho natoľko oddaný svojej práci, že neprestane ani na noc, aby si odpočinul.

Elisabeth porodila v pivnici 2 deti

Josef mal v pivnici skutočne dielňu, o tej druhej časti, kam ukryl svoju dcéru, však nikto nevedel. Tam ju navštevoval niekoľkokrát v týždni, väčšinou aj každý deň. Po dvoch rokoch väznenia sa Fritzl rozhodol, že svoju dcéru bude opäť znásilňovať. Prvýkrát sa k nej totiž v noci priblížil, keď mala ešte len jedenásť rokov. Čoskoro Elisabeth otehotnela, dieťa však potratila. O dva roky neskôr však bábätko donosila a narodilo sa jej dievčatko menom Kerstin. O ďalšie dva roky neskôr zas priviedla na svet chlapčeka, Stefana.

Ok ni kes haruan makan anak juga. Elisabeth Fritzl ini diratah oleh bapak yang bernafsu pedofilia lebih 24tahun. Dia…

Gepostet von Salmah Melor am Donnerstag, 30. November 2017

Kerstin a Stefan však nemali možnosť užívať si detstvo tak, ako iné deti. Nemohli sa hrať na dvore s inými deťmi, chodiť do škôlky, nepoznali nič okrem pivnice a týždenných prídelov vody a jedla. Elisabeth robila, čo v daných podmienkach mohla, aby ich aspoň trochu vzdelala a poskytla im aspoň zdanie normálneho života. V priebehu väznenia Elisabeth porodila ešte päť detí, jedno však krátko po pôrode zomrelo, tri si vzal Joseph a vychovával ich spolu s Rosemary a jedno ostalo v pivnici s matkou.

Choré výmysly Josefa Fritzla

Dostať tri deti hore do domu však nebolo jednoduché a aby ho Rosemary z ničoho nepodozrievala, deti ponechával v okolí domu, v kríkoch či na schodisku a tváril sa, že ich práve našiel. Zakaždým Joseph k dieťaťu narafičil aj list. V ňom mala Elisabeth písať, že sa viac o dieťa nedokáže postarať a zveruje ho do opatery svojich rodičov. Zvláštne je, že úradom to neprišlo nijak podozrivé a Fritzlovci si tak deti mohli ponechať.

Josef FritzlThe Crime: This grotesque father-daughter relationship is cringe-worthy, to say the least. Fritzl locked…

Gepostet von Thee New Criminal Justices am Sonntag, 11. Februar 2018

Takto to šlo dlhých 24 rokov a ktovie, ako dlho by ešte Josef držal vlastnú dcéru a deti, ktoré s ňou splodil ako väzňov, keby jedno z detí v pivnici neochorelo. V roku 2008 na tom bola vtedy už 19-ročná Kerstin naozaj zle a Elisabeth Josefa uprosila, aby ju vzal do nemocnice. Vzal dievča von, zavolal záchranku a opäť tvrdil, že ju v takom stave nechala Elisabeth pred ich dverami.

Vyslobodenie Elisabeth

O dievča sa zaujímala aj polícia a keď požiadali Fritzla, aby im ukázal listy, ktoré našiel pri ostatných deťoch, kúsky skladačky začali do seba zapadať. Napokon Josef po 24 rokoch svoju dcéru prvýkrát vypustil z pivnice, aby mohla navštíviť Kerstin v nemocnici. Tvrdil, že ušla od svojej sekty. Personál podozrivú návštevu nahlásil a Elisabeth sa dostala do rúk polície. Keď jej sľúbili, že už ju nikdy nevydajú do rúk jej otca, rozpovedala im celý svoj príbeh. V tú noc skončil Josef Fritzl v putách.

#ThrowbackThursday http://en.wikipedia.org/wiki/Fritzl_case

Gepostet von Mike Posillico am Donnerstag, 19. Juni 2014

Keď šla polícia vyslobodiť z pivnice ostatné deti, Rosemary ušla. Tvrdila, že celý čas o ničom nevedela. Ani deti žijúce na poschodí nič netušili. Keď sa zdola ozývali zvuky, Josef rodinu upokojoval, že to je potrubie a vykurovanie.

Za celý ten čas Fritzl svoju dcéru znásilnil viac ako 3000 ráz a neraz sa tomu museli prizerať deti, ktoré s ňou splodil. Elisabeth a jej deti si zmenili identitu a presťahovali sa do neznámej dedinky v Rakúsku, aby však dokázali žiť svoj nový život mimo pivnice, potrebovali dlhodobú pomoc odborníkov.

Pozri aj: Rodičia vedia byť niekedy poriadne prísni. Týmto 15+ extrémnym prípadom však nebudete chcieť uveriť

all-that-is-interesting
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov