Možnosť ísť kedykoľvek a kamkoľvek sa považuje za jedno zo základných privilégií zdravého jedinca.

Predstavte si však, že by vás niekto o túto možnosť pripravil a uväznil by vás na viac ako 20 rokov v drevenej klietke s rozmermi meter krát dva metre. Presne to urobil muž, ktorý veril, že jeho syn je psychicky chorý a mimo klietky nezvládnuteľný. Od 16 až do 42 rokov tak strávil jeho syn  vo väzení  nie väčšom ako truhla.

Článok pokračuje pod videom ↓

Keď sa prípad dostal na verejnosť, 73-ročný Yamasakiho otec tvrdil, že tak konal pre dobro syna. Chlapec je podľa neho psychicky narušený a keby ho pustil, správal by sa agresívne. Pre japonské médiá sa vyjadril, že ak by syna nedržal v klietke, správal by sa nezvládnuteľne. Syna dokonca ani nedržal vo svojom dome ale klietku vyrobil v neďalekej chate v meste Sanda. V chate bola zavedená klimatizácia a na spodok klietky umiestnil muž len plastový poťah.

Miestna polícia tvrdí, že muž nosil synovi každý deň jedlo a každý druhý deň mu dovolil umyť sa. Ako je možné, že viac ako 20 rokov nikto neprišiel na to, že chlapec je väzňom svojho vlastného otca? Prvé podozrenia totiž uzreli svetlo sveta až v roku 2018. V tom čase úrady navštívili Yamasakiho kvôli tomu, že nedávno zomrela jeho manželka, o ktorú sa mal starať. Chceli preveriť podmienky, v ktorých žena žila, no objavili niečo strašné.

Father who allegedly caged son for 20 years arrested http://ow.ly/L9uv30jntBc

Gepostet von Citizen TV Kenya am Sonntag, 8. April 2018

Našli muža zavretého v klietke nie väčšej ako rakva. Zvláštne je, že mužov otec, Yamasaki, bol zatiaľ obvinený iba z toho, že svojho syna väznil v klietke 36 hodín, teda od 18. januára 2018 do času, kedy ho polícia objavila, a to napriek tomu, že vyšetrovatelia majú podozrenie, že chlapec bol väzňom od svojich 16 rokov. K danému skutku sa im však stále nepodarilo získať dostatok potrebných dôkazov.

Dnes už 42-ročný muž musel byť umiestnený v ústave a podrobil sa mnohým lekárskym vyšetreniam. Ukázalo sa, že okrem problémov s chrbticou, ktoré očividne súvisia s podmienkami, v akých bol väznený, muž nemá žiadne iné zdravotné problémy. Ďalšie detaily k prípadu zatiaľ neboli zverejnené, vzhľadom na to, že vyšetrovanie stále prebieha.

Hovorí sa, že rodič vždy vie, čo je pre jeho dieťa najlepšie, v tomto prípade sa však zdá, že rodičovský inštinkt zlyhal. Yamasaki svojho syna neusmrtil, no pripravil ho o život nesmierne krutým spôsobom. Roky strávené v klietke, v ktorej ho uväznil ten najbližší, mu už nik nevráti.

Pozri aj: Pozor, len pre silné žalúdky. Dozorcovia z väzníc prezradili, aké najnechutnejšie veci videli robiť väzňov

all-that-is-interesting
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov