O bývalých členoch rôznych kultov toho príliš veľa nevieme.

Málokto má totiž odvahu prehovoriť o svojej minulosti, ktorá je tak úzko spätá s kultom. Niektorí majú totiž ešte stále strach a snažia sa ochrániť nie len seba, ale aj svoje rodiny. Iní sa zas boja, že by mohli byť za svoju minulosť potrestaní.

Článok pokračuje pod videom ↓

Títo ľudia však nabrali dostatok odvahy na to, aby o svojich zážitkoch prehovorili.

Matka ju kvôli kultu opustila

Moja mama sa volá Ashayana Deane a je to samozvaná vodkyňa kultu. Dokázala presvedčiť stovky ľudí, že komunikuje s mimozemskými silami a mňa vydedila, pretože som na toto odmietla naletieť. Okrem toho zakázala aj mojim súrodencom, aby ma kontaktovali. Pohrozila im, že ich vydedí tiež a pripraví ich o peniaze, ktoré nakradla od tých chudákov, ktorí jej veria.

Koniec sveta

Moji rodičia boli, zdá sa, stratení, a hľadali životnú pravdu. Na ceste za poznaním sa pridali k jednému kultu v Texase. Zo začiatku to nebolo nijak podozrivé, postupom času sa však začali diať šialené veci. Dievčatá sa vydávali za starých mužov, monogamia bol neznámy pojem a všetko, čím sa kult zaoberal, bol koniec sveta.

Môj útek nebol tak dramatický ako u iných, musel som však uniesť svoju 15-ročnú sestru od otca k našej mame, ktorá od kultu odišla už skôr. Mala sa totiž vydať za starého chlapa, ktorý mal už 4 ženy, 10 detí a neskôr bol zatknutý za obťažovanie svojej nevlastnej dcéry.

Foto: unsplash

Mal som vtedy 17 rokov a zlom prišiel, keď ma odmietli pustiť k lekárovi. Mal som totiž ploché chodidlá, ktoré vyžadovali liečbu a operáciu, kult však považoval medicínu za čarodejníctvo a tvrdil, že vyliečenie neprichádza preto, lebo sa nedostatočne modlím k vyššej moci.

Pálenie televízie

To, že moja rodina je súčasťou zvráteného kultu som si uvedomil, keď som mal 10 rokov. Jedného dňa sa totiž zorganizoval večierok, na ktorom sa upaľovali televízie, tancovalo sa okolo nich a pokrikovalo sa, že je to satan, ktorý musí zomrieť.

Rukojemník

Jedného dňa som sa presťahovala do nového mesta a bez toho, aby som o tom vedela, som vkráčala medzi scientológov. Myslela som si, že som vošla do múzea, bol to však omyl. Vyrastala som bez náboženstva a aj keď moji rodičia boli moslimovia, myšlienka scientológie ma celkom zaujala. Nebola som si však istá, či sa chcem pridať, 5 rokov som preto pre jednu scientologickú firmu pracovala. Raz sa však stalo, že sme sa nepohodli a zrazu sa zo mňa stal rukojemník. Človek, s ktorým som chodila, mi dokonca rozbil fľašu o hlavu. Zavolala som policajtov, no tí patrili taktiež k scientológom a nevideli žiaden dôvod, prečo by mali riešiť domáce násilie. O dva dni neskôr som sa nenápadne pobalila a ušla aj so svojimi psami do bezpečia.

Šesť týždňov samoty

Bol som nútený stráviť 6 týždňov celkom osamote preto, že som si nedokázal presne zapamätať predpísaný text, ktorý sekta prikazovala. Bol som členom sekty 10 rokov a aj keď som už dávno preč, ešte stále sa z toho všetkého nedokážem spamätať a občas si prajem, aby som ešte vždy mohol žiť vo svete fantázie a nie v realite.

Foto: unsplash

Kulty neznamenajú len zlo

Keď som mal 16 rokov, ušiel som z domu a pridal som sa ku kultu, ktorý nevyznával nijaké božstvo ale veril, že je potrebné uctievať si predkov a strážiť si komunitu. Na čele komunity stál muž menom Jonathan a tvrdil, že dokáže nadviazať spojenie s dušami zosnulých. Bolo to zvláštne no keď som medzi nich vstúpil, dali mi jedlo, oblečenie, strechu nad hlavou a prácu. Vykonávali sme veľa rituálov a 5 percent z príjmu sme dávali Jonathanovi, aby z neho zaplatil priestor, kde sme žili a potraviny. Pobudol som s nimi niekoľko rokov a napokon som odišiel na vysokú školu. Bez ich pomoci by som to jednoznačne nezvládol.

Pozri aj: Kult „Božie deti“: Pedofília, incest a zvrátené sektárske praktiky. Je až neuveriteľné, že tento kult existuje a funguje dodnes

ranker
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov