Kult Božie deti bol založený ešte v roku 1968 a existuje dodnes.

Napriek tomu, že názov Božie deti znie pomerne nevinne, opak je pravdou. Kult sa nebránil ani tým najzvrátenejším praktikám. Vyznávali sex s deťmi, incest a verili, že na Zem prichádza antikrist. Ako je možné, že takýto kult mal množstvo členov a existuje ešte aj dnes?

Článok pokračuje pod videom ↓

Kult Božie deti vznikol v roku 1968 a náhľad do jeho temnej histórie vám spôsobí zimomriavky. 60. roky sú známe mnohými udalosťami, dobrými, aj tými zlými. V tom čase svetom otriaslo vražedné vyčíňanie Mansonovcov, ale aj mnoho ďalších vrážd. Kriminalita stúpala a tzv. Leto lásky sa chýlilo ku koncu. Aj to vytvorilo priestor pre vznik nových kultov a siekt so zvláštnymi ideológiami.

Zakladateľom kultu Božie deti bol David Berg a tvrdil, že jeho cieľom je šíriť posolstvo lásky a šťastia prostredníctvom revolúcie. Napriek tomu, že pred založením kultu pôsobil Berg ako pastor v Kalifornii, tvrdil, že kresťanské princípy je najlepšie šíriť prostredníctvom množstva sexu. V jednom zo svojich vyhlásení povedal, že Boh miluje sex, pretože sex je láska a diabol zas sex nenávidí, pretože je krásny.

https://www.facebook.com/CultLivesCultLies/photos/p.1781182208827313/1781182208827313/?type=1&opaqueCursor=Abrxj0YvD7H5PxeFyd0GvzghiYFSfbQ1UXvNLeAh4JFUl8OC0vVCleMTRv8WUXVFGUuYS392IcerJNi99zqLAnIRDQgSj96kw1PHA38nHtqJnTYSqo35MCWj0wEw5hmTkRhr_QxSEb8z1EXlQq_FubxJV6ea2W-9ASf96F5zqEVOJRHpcq8RGZtmnU61Srq8lME63TL52fsB_mqlcdRRM98ccQPEZ1-yhxIyDpU8jk3V4JpF7-QYVpWfUQPa-d5WDlir9Eqdd4ThqLDw7yMsuzpmiZyOSCS1wn9qn0KS2fxi4UeW2riI55r6yp9btSwLtnPSekrGoSo_l1n1yBGCJKbGvQUz7tCfokfQHO7LR4vDa5S-PcArGZOpq1AmETz98a3_K8S4c35O21bAZwJf7-eE&theater

To by na tom však nebolo to najhoršie. Berg tvrdil, že deti by mali už odmalička vyrastať ako sexuálne bytosti, sex s maloletými teda považoval za niečo prospešné. K sexu s maloletými nad 12 rokov pobádal aj ostatných členov kultu. Čo sa však veku týka, niektoré zdroje tvrdia, že do praktík boli zapájané už aj mladšie deti. Okrem toho, že obhajoval sex s deťmi, tvrdil, že ideálne je, ak sa učia od tých najbližších, teda od vlastnej rodiny.

Sexom lákali do kultu aj nových členov. Ženy, ktoré už v kulte boli, chodili do ulíc so zámerom sexom nalákať do kultu ďalších jedincov. Do roku 1972 bol kult rozšírený už po celom svete a vzniklo až 130 nových komunít. David Berg bol považovaný za poloboha a sám si udelil prezývky, ako napríklad Mesiáš, Kráľ Dávid či Starý otec.

A Great Prophet (maybe the greatest of these Endtimes) David B Berg, Praise Jesus!and my spiritual dad, who was, as all…

Gepostet von Eric B Goode am Mittwoch, 29. November 2017

Hlavná myšlienka kultu sa však netočila neustále len okolo sexu. Členovia spolu nažívali v komunitách a verili, že len oni môžu zachrániť svet pred antikristom. Vzhľadom na to, že mali plné ruky verbovaním nových členov a oddávaním sa radovánkam, peniaze museli získať ináč, ako prácou. Chodili teda do ulíc robiť finančné zbierky a žobrať potraviny. Nech už však zarobili čokoľvek, mohli si nechať len 10 percent. Hádajte, kam putoval zvyšok.

V 70. rokoch sa začali hromadiť sťažnosti. Božie deti boli obvinené z násilia a zo zanedbávania. Kult tak musel byť v roku 1978 oficiálne rozpustený. Neoficiálne však fungoval ďalej, len pod rôznymi inými názvami. Najprv sa premenovali na Rodinu lásky, neskôr si hovorili jednoducho len Rodina.

Gepostet von Darrell Y. Hamamoto am Sonntag, 15. Oktober 2017

David Berg zomrel v roku 1994 a ak by ste si mysleli, že spolu s ním zomrelo aj posolstvo kultu, ste na omyle. Jeho manželka Karen Zerby po ňom s radosťou prebrala funkciu na čele a stala sa tak novou vodkyňou. Hovorila si Kráľovná alebo Veštkyňa. Dôkazom, že Božie deti boli pri plnej sile aj na prelome milénií bol fakt, že len niekoľko rokov po Kareninom nástupe „na trón“ spáchal jej syn Ricky Rodriguez vraždu a následne samovraždu. Údajne bol sexuálne zneužívaný jednou zo žien, ktoré ho mali vychovávať. Svedkovia neskôr vypovedali, že ho dokonca videli pri styku s jeho vlastnou matkou.

Kult existuje ešte aj dnes, hovorí si však Family International a namiesto lásky k sexu hlása lásku k Bohu. Napriek tomu, že svoje zásady upravil, temnú minulosť už nevymaže a aj dnes je kult opradený rúškom tajomstiev.

Pozri aj: Ples čistoty: Zvrátená, no legálna ceremónia, kde neplnoleté dcéry skladajú otcom prísahu o svojom panenstve

all-that-is-interesting
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov