Život s depresiou vôbec nie je jednoduchý a je náročné vžiť sa do situácie trpiaceho.

Depresia nie je niečo, čo len tak samo od seba prejde. Je to ochorenie, ktoré si vyžaduje liečbu. Mnohí sa však stále pokúšajú človeka trpiaceho depresiou presvedčiť, že všetko bude v poriadku, stačí len myslieť na niečo pekné. Tieto filmy sú však dôkazom toho, že myslieť na jednorožce a čokoládu niekedy jednoducho nestačí.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Ranker nechal svojich čitateľov hlasovať a tí rozhodli, že tieto filmy patria k tým najlepším o depresii.

Ten, kto stojí v kúte, 2012

Film vznikol na základe rovnomenného románu, ktorý získal nejedno ocenenie. Ústrednou postavou je 15-ročný Charlie, ktorý je považovaný za podivína a spolužiaci mu to vôbec neuľahčujú. Veľmi sa túži niekam začleniť a nájsť si priateľov, akosi mu to však nejde. Aby sa so všetkým vyrovnal, je akýmsi tichým pozorovateľom a o tom, čo videl a zažil, píše dlhé listy neznámemu priateľovi.

Narušenie, 1999

Susanna Kaysenová má len 17 rokov a snaží sa prísť na to, aký má život v tomto chaotickom svete zmysel. Jej rodičia jej dohodnú sedenie u psychiatra a ten určí, že Susanna trpí poruchou osobnosti a nedokáže sa zaradiť do spoločnosti, umiestnia ju preto v psychiatrickej liečebni. Tu stretne skupinku dievčat, ktoré jej pomôžu nájsť to, čo tak dlho hľadala.

Terapia láskou, 2012

Pat bol kedysi učiteľom dejepisu, no prišiel o všetko a skončil v psychiatrickej liečebni. Po niekoľkých mesiacoch ho prepustia domov, no musí začať svoj život budovať nanovo. Musí sa naučiť zvládať hnev a za každú cenu získať späť svoju manželku. Jeho život však jedného dňa naberie iný smer, keď stretne Tiffany, záhadné dievča trpiace depresiou.

Malá Miss Sunshine, 2006

Tento film vykresľuje americkú rodinku, ktorej sa akosi nedarí. Otec sa snaží predať svoj motivačný program, matka musí strážiť desivé tajomstvá všetkých okolo seba, jej brat má samovražedné sklony a deti žijú vo svete nerealistických snov. Dokonca aj najstarší člen rodiny bol vyhodený z domova dôchodcov za šnupanie heroínu. Všetko sa však zmení, keď malá Olive dostane šancu zúčastniť sa súťaže Malá Miss Sunshine.

Cyberbully, 2015

Film Cyberbully je inšpirovaný skutočnými udalosťami a hlavnú postavu si v ňom zahrala Maisie Williams, ktorú poznáte z Hier o tróny. Casey sa ocitla uprostred nočnej mory, keď ju anonym prostredníctvom internetu vydiera, že zverejní jej súkromné fotografie. Kam je až ochotná zájsť, aby tomu zabránila?

Poznáte aj vy film, ktorý dokonale vykresľuje život s depresiou? Dajte nám vedieť v komentároch.

Pozri aj: Toto je 7 deštruktívnych klamstiev, ktoré vám depresia podsúva ako čistý fakt. Pravda je však niekde inde

ranker
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov