Dve slová, taká jednoduchá fráza, no ukrýva v sebe viac, než by sa mohlo na prvý pohľad zdať.

Slová „ľúbim ťa“ sa v poslednom čase využívajú často, aj keď to tak ľudia nemyslia vždy. Ak vám ich však povie niekto, kto to myslí úprimne, s človekom to dokáže hotové zázraky. Nie je to len jednoduché gesto. Za týmito dvomi slovami sa môže ukrývať celý svet. Čo všetko to znamená?

Článok pokračuje pod videom ↓

Chcem ťa mať vo svojom živote

Ak vám niekto povie, že vás ľúbi, znamená to, že vás chce mať vo svojom živote, pretože tak je jednoducho krajší a lepší. S milujúcim partnerom po boku sa predsa oveľa ľahšie prekonávajú aj tie najnáročnejšie prekážky.

Chcem byť súčasťou tvojho života

Láska je cit vzájomný a aby priniesol šťastie, treba na ňu dvoch. Ak vám teda niekto povie, že vás ľúbi, neznamená to len to, že vás chce mať vo svojom živote, ale zároveň aj to, že túži byť súčasťou toho vášho. Chce sa o vás starať a podporovať vás, nech sa deje čokoľvek.

Dôverujem ti

Partneri by si mali byť navzájom tou najväčšou oporou. Ani jeden z nich by si ťažkosťami nemal prechádzať sám, mali by tu byť vždy pre seba. Niet krajšieho pocitu ako ten, keď viete, že môžete partnerovi úprimne povedať čokoľvek bez toho, aby vás za to súdil.

Foto: unsplash

Rešpektujem ťa

Jedným z najjasnejších a najvzácnejších prejavov lásky je vzájomný rešpekt. Ak vás totiž niekto ľúbi, mal by akceptovať vaše priania a potreby a naopak, vy by ste mali akceptovať tie jeho. Každý z nás je predsa individuálna ľudská bytosť s rôznymi záujmami, cieľmi a potrebami.

Tvoje šťastie je pre mňa dôležité

Partner, ktorý vás miluje, neznesie pohľad na váš smútok a bolesť a urobí všetko pre to, aby vám opäť vyčaril úsmev na tvári. Niet krajšieho pocitu, ako keď viete, že partner je šťastný práve vďaka vám.

Som tvoj/a

Hovorí sa, že život je ako hojdačka, raz vás vynesie do výšin a potom vám ukáže, aký tvrdý dokáže byť dopad na zem. Počas toho všetkého by však partneri mali stáť pri sebe, bez ohľadu na to, či vo vašom živote práve vládne krásne alebo menej šťastné obdobie. Takéto puto však nevzniká samo a je potrebné na ňom vždy pracovať, aby postupom času len silnelo a zvládlo všetky prekážky.

Foto: unsplash

Verím v našu spoločnú budúcnosť

Ak vám niekto povie, že vás ľúbi, malo by to znamenať, že vás vidí ako súčasť svojej budúcnosti. Chce s vami zdieľať všetky zážitky, radosti aj starosti, ktoré ešte ležia pred vami.

Láska je najsilnejšou hybnou silou na svete, je preto dôležité nebrať ju ako samozrejmosť, ale ako jedinečný dar. Vážte si puto s človekom, ktorého ľúbite a ktorý ľúbi vás.

Pozri aj: Chcete vedieť, ako dlho vydrží váš vzťah? Zistíte to, ak si s partnerom položíte týchto 7 otázok

thepowerofsilence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov