Foto: pixabay.com

Nevera je súčasťou spoločnosti už od nepamäti.

Vedci preto už roky skúmajú, prečo sa k nej ľudia uchyľujú, aká je ich motivácia a aké faktory zohrávajú významnú úlohu. Aj keď to tak nie je vždy, do istej miery je dôležitý aj faktor veku. Vedcom sa podarilo zistiť, v akom veku sú ľudia najviac náchylní na podvádzanie partnera.

Článok pokračuje pod videom ↓

Prieskum vekových kategórií

Vďaka prieskumu sa podarilo zistiť, že ľudia najčastejšie podvádzajú partnera počas troch období života. Prieskumu sa zúčastnilo celkovo 2 099 účastníkov, pričom boli rozdelení do niekoľkých kategórií v závislosti od veku. Najmladšiu kategóriu tvorili ľudia vo veku 18 rokov a menej a najstaršiu zas tí vo veku 70 rokov a viac. Prieskum bol vykonaný pod záštitou stránky Ashley Madison, ktorú ľudia navštevujú za účelom nájdenia si milenca alebo milenky.

Nenaplnené očakávania

Priemerný vek mužov prihlasujúcich sa na stránku je 36 rokov a priemerný vek žien je 33 rokov. Isabella Mise, ktorá je súčasťou tímu zodpovedného za fungovanie spomínanej stránky sa vyjadrila, že ľudia web najčastejšie navštevujú preto, lebo partner nenaplnil ich očakávania vo vzťahu. Manželstvo sa po medových týždňoch výrazne mení a k ďalším zmenám dôjde, keď sa narodia deti. Vytráca sa vášeň a milostný život pomaly bledne a všednie. Nie každý rieši problémy neverou, no pre mnohých je práve tá únikom od každodennej reality a úľavou od stresu, ktorý so sebou rodinný život prináša. Ktorým vekovým kategóriám teda hrozí nevera najčastejšie?

Od 30 do 39 rokov- 39%

Zo všetkých zúčastnených až 39% priznalo, že prvýkrát sa k nevere uchýlili vo veku 30 až 39 rokov, pričom v priemere sa zosobášili vo veku 28 rokov. To znamená, že k nevere dochádza často už niekoľko rokov po svadbe. Nevera však v žiadnom prípade nie je riešením manželských problémov. Problémy treba riešiť komunikáciou s partnerom, prípadne vyhľadať odborníka na partnerské problémy.

Od 19 do 29 rokov- 28%

Druhou skupinou, ktorá sa najčastejšie uchyľuje k nevere, sú mladí ľudia vo veku od 19 do 29 rokov. Terapeutka a odborníčka na vzťahy, Tammy Nelson hovorí, že naše predstavy o partnerovi sú neraz skreslené a realita sa ukáže až po svadbe. To je často zdrojom sklamania a nespokojnosti, aj Nelsonová však varuje, že riešením nie je nevera, ale otvorená komunikácia.

Foto: unsplash

Od 40 do 49 rokov- 24%

Treťou najrizikovejšou skupinou je podľa prieskumu veková kategória od 40 do 49 rokov. Odborníci si myslia, že tu už príčinou nie sú tie stránky osobnosti partnera, ktoré ľudia pred svadbou nepoznali, ale stres plynúci z rodinného života. Mnohým chýba život, aký žili pred všetkými tými povinnosťami a neveru využívajú ako únik. Nevera však pocity nenapraví, ba naopak, môže vzťahy s ľuďmi, na ktorých záleží, poriadne poškodiť.

Aj keď je každý partnerský vzťah iný, vždy sú lepšie spôsoby, ako prinavrátiť stratenú iskru, než nevera.

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov