Foto: pixabay.com

Fetiše sú mimoriadne rozsiahlou témou, je ich toľko, že ich človek ani nedokáže porátať.

Hovorí sa, že koľko ľudí, toľko chutí, a neplatí to len pri stravovaní, ale aj pri romantických a sexuálnych preferenciách. Fetišov je také veľké množstvo, až sa z nich človeku zakrúti hlava. Väčšina ľudí pozná niekoľko najčastejšie spomínaných, ako je napríklad pedofília či masochizmus. Čo však viete o menej známych fetišoch?

Článok pokračuje pod videom ↓

Čo vzrušuje jedinca, ktorý trpí fornifíliou?

Foto: unsplash

Jedinec, ktorý trpí fornifíliou, je vzrušený z predstavy, ako sa človek mení na kus nábytku. Submisívny jedinec sa napríklad nechá obliecť do latexu a zviazať tak, aby pripomínal kreslo a dominantný jedinec tento "nábytok" skutočne využíva. V extrémnych prípadoch fornifílie si dominantný jedinec zo submisívneho môže urobiť luster, popolník či toaletu.

Čo vzrušuje jedinca, ktorý trpí agalmatofíliou?

Foto: unsplash

Agalmatofília je fetiš, v rámci ktorého jedinca vzrušujú sochy alebo figuríny v obchodoch. Fetišu sa hovorí aj pygmalionizmus a zahŕňa potešenie z kontaktu so sochou ale aj zo sexuálnych predstáv týkajúcich sa sochy či figuríny.

Čo vzrušuje jedinca trpiaceho formicofíliou?

Foto: unsplash

Jedinec, ktorý trpí formicofíliou, čerpá potešenie z hmyzu, teda z predstavy, že po ňom hmyz lezie a štípe ho. Niektorí jedinci si dokonca hmyz skutočne prikladajú na telo, dokonca aj na pohlavné orgány.

Čo je to frotérstvo?

Foto: unsplash

Keď jedinec trpí frotérstvom, má neovládateľné nutkanie dotýkať sa cudzích ľudí v záujme dráždenia, napríklad v preplnenej mestskej doprave či na iných miestach, kde vznikajú tlačenice.

Čo vzrušuje jedinca trpiaceho gerontofíliou?

Foto: unsplash

Pojem gerontofília pochádza z gréčtiny a znamená stareckú lásku. To znamená, že jedinca trpiaceho gerontofíliou priťahujú osoby vo vyššom veku.

Čo je to katoptronofília?

Foto: unsplash

Ak jedinec trpí katoptronofíliou, znamená to, že ho vzrušuje sex alebo masturbácia pred zrkadlom.

Čo je to objektofília?

Foto: unsplash

O objektofílii sa v poslednom čase hovorí čoraz viac a ide o jav, kedy sa jedinec zamiluje do neživého predmetu, napríklad do budovy, do stromu, do mosta ale môže milovať pokojne i kolotoč či železničnú stanicu.

Čo je to sadizmus?

Foto: unsplash

Sadizmus je fetiš, v rámci ktorého sa jedinec uspokojuje psychickým alebo fyzickým týraním sexuálneho partnera. Zahŕňa rôzne formy agresie od urážanie, cez štípanie až po bitku, ktorá môže viesť k vážnym poraneniam, v extrémnych prípadoch k smrti submisívneho jedinca.

Čo je to voyerizmus?

Foto: unsplash

Voyerizmus znamená, že jedinec čerpá sexuálne uspokojenie zo sledovania iných ľudí pri sexe.

Čo je to xylofília?

Foto: unsplash

Ak trpí jedinec xylofíliou, znamená to, že ho vzrušuje drevo.

Zaujal vás tento kvíz? Pozrite si ďalšie v sekcii kvízov na našej stránke.

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov