Damon Baehrel má zázračné metódy, vďaka ktorým sú jeho stoly obsadené už na desať rokov dopredu. Uznávaný kritici o ňom povedali, že je “neokázalý génius”, alebo aj to, že by mal byť na vrchných priečkach zoznamu najlepších kuchárov, ktorí kedy žili. Písali o ňom portály ako Bloomberg, Daily News, Daily Mail, Town & Country, Fox, Reuters, ABC News a mnoho uznávaných foodie bloggerov.
Táto reštaurácia sa nachádza v meste Earlton (zhruba dve a pol hodiny cesty z Manhattanu) v štáte New York v podkroví obyčajného domu. Je uznávaná kritikmi, ktorí si ju nevedia vynachváliť, po tom ako sa im podarilo dostať sa na zoznam hostí. Kedysi sa volala Damon Baehrel at the Basement Bistro, no po čase sa názov zmenil. Momentálne sa volá jednoducho. Po mužovi, ktorý ju má na svedomí. Damon Baehrel.
Exkluzívnou ju robí práve tento muž, a nie len preto, že jedlo, ktoré podáva, je famózne. Za všetkým totiž stojí on sám. Je vaším hostiteľom, ktorý všetko prichystal, vypestoval, vyzbieral a spracoval, uvaril a podával, po čom aj sám umýva riad. Všetky prísady, okrem mäsa, rýb a niektorých mliečnych výrobkov, si pestuje na svojich 12 akroch pôdy, močiarov a lesov. Vyrába si svoje oleje a múku zo žaluďov, púpavy a borovice. Spracováva rôzne šťavy, stonky, lišajníky a vyhýba sa cukru, maslu a smotane, pričom všetko jedlo varí na dreve, hline, alebo na kameni. Jeho pohostenie trvá pomerne dlhú dobu. Počas siedmych hodín vás čaká 23 chodov, ktoré vás unesú svojou dokonalou chuťou či presnosťou, s akou je každé jedlo uvarené. Jedenie v tejto reštaurácií vás vyjde približne 430 dolárov na hlavu.
To, že je reštaurácia plne rezervovaná na tak dlhú dobu dopredu, má na svedomí jej unikátnosť a obmedzenie počtu hostí a otváracích hodín. Damon žije v dome so svojou manželkou a trvalo postihnutým synom, o ktorého sa musia neustále starať a nemôžu ísť preč z domu. Vždy pri ňom musí niekto byť.

Patrí medzi najlacnejšie lyžiarske strediská v Európe: Najete sa tu už od 5,5 eura, cena skipasu vás prekvapí
S analytikom Potočárom sme sa rozprávali o energopomoci. Boli sme na magických trhoch, očarili nás ponukou aj cenami
Doktorka Jana Boboková o zomieraní: Život nie je nutné za každú cenu umelo predlžovať. Musíme akceptovať, že bude koniec
Našli ho mŕtveho v hotelovej vani, stal sa tak členom „Klubu27“: Smrť Jima Morrisona je dodnes veľkou záhadou
Ženy mučil a hral s nimi najzvrátenejšiu hru, akú si viete predstaviť. Z vraha sa dvíhal žalúdok aj skúseným policajtom
Exdetektív Vachálek: Ak by bol Černák na slobode, niekto by si ho našiel. Koncom búrlivej mafiánskej éry je vražda Kuciaka
Vývar za 3,90 € a ríbezľové pivo za 4 €: Našli sme najstaršiu slovenskú reštauráciu, po večeri sme ochutnali niečo nečakané
Outlet z kauzy slayáda začal veľkolepo, rýchlo sa z neho stala „nákupná zóna duchov“. Zákazníkov si užíval krátko
Budú počas vianočných sviatkov otvorené obchody? Reťazce hlásia zmeny, pozrite sa, ako to bude po novom









Nahlásiť chybu v článku