Facebook je najpopulárnejšia sociálna sieť, ktorá má mnoho využití a funkcií. Mnohé z nich ste možno nepoužívali, a ani ste o nich nevedeli.

V dnešnej dobe je ťažké nájsť človeka, ktorý nemá účet na Facebooku. Túto sociálnu sieť využívame na mnoho rôznych vecí každý deň, no nie každý pozná funkcie, ktoré nám ponúka. Okrem písania správ sa toho na Facebooku dá robiť veľa. Pozrite si týchto 10 tipov, ktoré sa vám do budúcnosti zídu.

Prečítajte si skryté správy

Facebook - 1

Nie každý vie, že na Facebooku existujú dva druhy správ. V základe vidíte v schránke “nedávne” správy od svojich priateľov, no existuje aj druhá schránka. Do tejto schránky sa vám ukladajú správy, ktoré vám napísal niekto, koho nemáte v priateľoch.  Ak si chcete pozrieť tieto správy, kliknite na “Žiadosti o kontakt” a v položke „Viac“ si môžete vybrať „Filtrované správy“.

Skontrolujte, kde ste prihlásený

Facebook - 2_compressed

 

Ak rozmýšľate, či ste sa odhlásili z Facebooku na kamarátovom počítači, môžete si to jednoducho skontrolovať a poprípade aj hneď napraviť. Stačí, keď si otvoríte nastavenia -> bezpečnosť a v nižšej polovici nájdete “kde ste sa prihlásili”. Keď si otvoríte toto okno, uvidíte, kde všade ste prihlásený a kliknutím na “ukončiť všetku činnosť” sa z daného zariadenia odhlásite.

Uistite sa, že vás nehacknú

Facebook - 3_compressed

Ak pochybujete o bezpečnosti vašeho účtu na Facebooku, môžete si nastaviť upozornenia pri prihlásení, ktoré vám budú chodiť na e-mail alebo telefón. Ak sa prihlásite z neznámej IP adresy, príde vám sms-kód, ktorý musíte zadať, aby ste sa prihlásili. Často používané IP adresy, ako napríklad u vás doma, si môžete pridať do výnimiek, aby od vás kód nepýtalo zakaždým, ako sa prihlásite.

Vyberte si kamaráta, ktorý bude zodpovedať za váš účet

Facebook - 4_compressed

 

Táto možnosť je z toho dôvodu, ak by sa vám niečo stalo a nemohli by ste sa dostať na svoj účet, vybraný kamarát vám môže odpovedať na pozvánky o priateľstvo, zmeniť vám profilovú fotku. Nebude si môcť písať s vašimi priateľmi a ani nebude môcť niečo za vás publikovať. Hlavné využitie je v prípade niekoho smrti. Môžete si to nastaviť v nastaveniach v karte bezpečnosť, kde nájdete “dôveryhodné kontakty.”

Trochu nostalgie

Facebook - 5

 

Niekedy si treba pospomínať na zážitky, ktoré ste v minulosti so svojimi priateľmi zažili. Nemusíte si však prehľadávať svoju nástenku. Stačí, ak si otvoríte profil kamaráta a v rozšírených možnostiach si kliknete na “zobraziť priateľstvo”.

Pokračuj v čítaní, a dozvieš sa ďalšie skvelé triky.

Uložiť článok

Najnovšie články