Foto: pexels.com

Niekedy, keď má človek zlú náladu, pomôže niečo roztomilé... Napríklad mačiatko či šteniatko.

Vedeli ste však, že práve roztomilé mláďatká vám môžu pomôcť zachrániť vzťah? Niektorí odborníci radia hľadať si aktivity, ktoré máte radi obaja, iní radia nájsť si čas pre seba a venovať sa svojim koníčkom. Táto rada je však kompromisom, ktorý urobí radosť všetkým.

Článok pokračuje pod videom ↓

Roztomilé zvieratká

Máte pocit, že vám to vo vzťahu trochu škrípe? Nemusíte investovať do drahých reštaurácií, darčekov či luxusných dovoleniek, aby ste sa situáciu pokúsili napraviť. Vedci majú celkom jednoduchý recept, ktorý mnohých možno prekvapí. Pozrite si spolu pár fotografií roztomilých zvieratiek. Pochybujete? Nebojte sa, spočiatku mali pochybnosti aj vedci, tie ich však po vykonaní experimentov prešli.

Foto: unsplash

Pochybnosti

James K. McNulty, ktorý sa na výskume podieľal, hovorí, že roztomilé šteniatka a králiky, ktoré so vzťahmi nemajú zdanlivo nič spoločné, vám môžu skutočne pomôcť. Štúdie, ktorá sa konala pod záštitou floridskej univerzity, sa zúčastnilo 144 manželských párov, pričom obaja partneri mali v každom z prípadov menej ako 40 rokov. Všetky páry boli zosobášené menej ako 5 rokov. Prvým krokom bolo vyplnenie dotazníkov, v ktorých sa mali páry vyjadriť, do akej miery sú s manželským životom spokojní.

Spokojnosť v manželstve

Následne boli páry rozdelené do 2 skupín. Ich úlohou bolo každé 3 dni po dobu 6 týždňov prezrieť si zopár obrázkov, medzi ktorými bola aj tvár partnera. Jedna skupina sa pozerala na neutrálne predmety, ako napríklad gombíky, kým druhá skupina si prezerala obrázky roztomilých zvieratiek. Zakaždým, keď videli špecifický obrázok, mali stlačiť gombík. Účastníci experimentu totiž nepoznali jeho pravý zámer a mysleli si, že sa testuje ich pozornosť, schopnosť sústrediť sa a rýchlosť reakcií.

Foto: unsplash

Prekvapivé výsledky

Výsledky výskumov boli skutočne zaujímavé a prekvapili aj samotných výskumníkov. Ukázalo sa, že ľudia, ktorým boli prezentované obrázky roztomilých zvierat, vnímali na konci experimentu svojho partnera pozitívnejšie ako tí, ktorým boli prezentované obyčajné neutrálne predmety. Navyše, zvýšila sa aj celková spokojnosť v manželstve.

Vážne problémy riešte s odborníkmi

Samozrejme, nie je to zázračný všeliek a ak čelíte vážnym problémom, pozeranie sa na zvieratká vám zrejme nepomôže. V takom prípade je lepšie vyhľadať odborníka, ideálne poradcu v oblasti vzťahov a manželstva. Ak však puto, ktoré je medzi vami a partnerom chcete posilniť, táto metóda je ideálna. Kto by sa nerád díval na niečo roztomilé?

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov