Foto: interez.sk (Michaela Olexová)

Chceli sme zistiť, kde v Košiciach je najlepšia "táckareň" – miesto, kde rýchlo dorazíte, dobre sa najete a veľa nezaplatíte.

Pýtali sme sa ľudí z nášho okolia – robotníkov, stavbárov, predavačov aj zamestnancov z kancelárií. Padlo viacero tipov, no jeden názov sa opakoval až podozrivo často – vraj najvychýrenejšia „táckareň“ v celých Košiciach je reštaurácia Frank.

„K Frankovi už toľko nechodím. Varia úžasne, ale ja jedlo musím dojesť a oni majú šialené porcie. Keby som sa takto prejedal, asi by ma opustila manželka. Väčšina kolegov však jedáva len tam,“ povedal nám známy, ktorý pracuje v predajni s elektronikou, a bola to jediná „negatívna“ poznámka, ktorú sme počas prieskumu počuli.

„Tety nás s kolegami už poznajú. Vedia, že vždy chceme ako prílohu hranolčeky. Keď ich náhodou nemajú, kričia na nás už od vchodu,“ dodáva druhý respondent.

A tak sme sa počas obyčajného pondelňajšieho obeda rozhodli zistiť, prečo sa tento podnik objavil v takmer každej odpovedi. Na miesto sme vyrazili spolu s tromi automechanikmi a chceli sme zistiť aj to, či sa tu stihnete najesť počas bežnej 30-minútovej obednej pauzy.

K Frankovi chodia na obed prakticky celé Košice

Reštauráciu Frank nájdete na veľmi nenápadnom mieste – stojí na Južnej triede 48, na frekventovanom ťahu v napoly obchodnej, napoly obytnej zóne, ktorá vedie smerom do centra zo sídlisk a z Barce.

Foto: interez.sk (Michaela Olexová)

Z ulice vás nič neupúta – vstup takmer prehliadnete, reštaurácia má ledva označený vchod. Aj tak však po prejdení bránou narazíte na desiatky zaparkovaných áut. Výjav je takmer absurdný – okolo poludnia sme hľadali miesto niekoľko minút a zaparkovali na poslednom voľnom mieste, kde okolo nás ešte autá dokázali prejsť.

Iná možnosť tu prakticky nie je – parkovisko je napchaté na prasknutie, akoby ste vstupovali do nákupného centra.

Koľko stojí obed v reštaurácii Frank?

Reštaurácia má dve poschodia, ktoré sú rozdelené do dvoch zón.

Foto: interez.sk (Michaela Olexová)

Na dolnom poschodí je klasický reštauračný priestor s obsluhou – najesť sa tu viete, ale za drobný príplatok. Na hornom poschodí nájdete typický kantínový pult, kde vám jedlo na tanieri rovno naložia na tácku. Podávajú tu denné menu v čase od 10:30 do 14:30, cez víkend je podnik zatvorený. My sme návštevu spodnej reštaurácie vynechali a zamierili rovno hore, s cieľom zaplatiť čo najmenej.

Na prízemí bolo plno tak do polovice kapacity, ale hore je to o niečom inom.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Interez PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Zobraziť všetky mesačné predplatné Arrow down
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.
Uložiť článok

Najnovšie články