Človek je tvor spoločenský a každý jeden z nás potrebuje lásku.

Potrebujeme ju nielen cítiť, ale aj dávať. Nejeden človek sa však lásky bojí. Niekto sa popálil a nechce to viac opakovať, iný sa zas bojí, že príde o slobodu, na ktorú je zvyknutý. Ktoré znamenia sa boja lásky najviac?

Článok pokračuje pod videom ↓

Vodnár

O Vodnároch je známe, že neradi otvorene prejavujú svoje emócie. Dokážu síce milovať úprimne a hlboko, vyjadrujú to však skôr skutkami, ako slovami. Nevýhodou Vodnárov je, že by najradšej zachránili celý svet a sú veľmi akční, následkom čoho občas zanedbávajú svojich najbližších a nechtiac ich tým rania. Okrem toho, Vodnár nie je ako otvorená kniha, z ktorej len tak ľahko zistíte, čo vlastne chce. Sú záhadou, čo môže partnera odradiť. Záhadnosť totiž občas hraničí s chladnosťou a partnera nebude baviť večne lúštiť a snažiť sa prísť na to, čo vlastne chcete. Okrem toho, Vodnár potrebuje mať priestor aj sám pre seba, čo si partner môže vysvetliť ako odmietanie.

Blíženec

Blíženec je do lásky absolútny blázon, až na občasné prestávky raz či dvakrát za mesiac, kedy mu všetko lezie na nervy. Dávajte však pozor na nudu a monotónnosť, pretože to Blíženec neznesie. Potrebuje totiž dobrodružstvo, vzrušenie, výzvy a zážitky a keď sa začne nudiť, vyparí sa. Ťažko si zvyká na pohodlie, neraz si ho totiž mýli s nudou, aj keď je pohodlie v mnohých prípadoch náznakom dôvery.

Panna

Aj Panny občas pred láskou ujdú, avšak preto, lebo sa boja, že im bude ublížené. Aj keď sa snažia pôsobiť nebojácne, Panny sú v skutočnosti mimoriadne citlivým znamením. Aby svoju slabú stránku ukryli, snažia sa byť vo všetkom najlepší a sú sami sebe najväčšími kritikmi. Je však dôležité naučiť sa hovoriť o svojich pocitoch otvorene. Prejaviť svoje emócie nie je slabosť, práve naopak, robí nás to silnejšími.

Foto: unsplash

Kozorožec

Kozorožce sú mimoriadne silno orientované na cieľ. Vždy majú rozbehnutých veľa projektov naraz a je pomerne náročné upútať ich pozornosť. Lásku prejavujú radšej skutkami ako slovami, napríklad vám radšej prinesú kvety, akoby mali opakovať, aký je niekto krásny. Nevýhodou Kozorožcov je, že sú radi vo vedení a občas zabúdajú, že vo vzťahu sú potrebné aj kompromisy. Okrem toho, sú nezávislí, čo si občas môže partner vysvetliť ako to, že ich Kozorožec vo svojom živote nechce.

Baran

Barani chcú väčšinou to, čo nemôžu mať. Milujú však výzvy a do všetkého idú naplno. Vášeň a sebavedomie je ich druhé meno. Avšak ako rýchlo sa zamilujú, tak rýchlo ich aj pobláznenie prejde. Sú to hráči, ktorí občas neberú veci tak vážne, ako by bolo treba. Jednoznačne nejde o nerozhodné znamenie, vedia, čo chcú a neznášajú prehnané premýšľanie nad všetkým.

Strelec

Strelec je veľký romantik, avšak bojí sa záväzkov. Sľúbi vám celý svet, no napokon sa ukáže, že je to niekto celkom iný, nie princ na bielom koni. Sú to veľmi hravé a veselé povahy, avšak čo sa lásky týka, aj nebezpečné. Veľa flirtujú a vedia byť neodolateľní. Aj keď by sa možno radi usadili, tá predstava im naháňa hrôzu.

Foto: unsplash

Lev

Lev miluje byť stredobodom pozornosti a k tomu potrebuje mať po boku dokonalého partnera. Levy sú veľmi romantické a dokážu to dávať najavo veľkými gestami, musíte sa však pripraviť na to, že vás nenechajú len tak sedieť v kúte, musíte byť neustále v pohybe spolu s nimi. Sú to totiž snílkovia a ak niečo nie je podľa ich predstáv, sklamanie vedia dať veľmi jasne najavo. Vedia byť arogantní a kompromisy nie sú ich silnou stránkou. Ak dôjde vo vzťahu ku konfliktu, Lev radšej vycúva a dá vám zbohom, ako by mal akceptovať, že mu možno dáte zbohom vy.

Býk

Býk sa pred láskou neukrýva, no má tú smolu, že ju nevenuje tým správnym ľuďom. Keď príde na lásku, logika ide bokom a urobí pre človeka všetko, aj keď všetky znamenia ukazujú, že to nie je tá správna osoba. Napokon však aj Býka prejde trpezlivosť.

Ryby

Ryby patria medzi tie najromantickejšie znamenia. Dúfajú, že zažijú lásku ako z romantického filmu, nanešťastie sa však život neodohráva podľa predpísaného scenára. Nedostatok „magickosti“ ich môže vo vzťahu hlboko sklamať.

Váhy

Váhy patria taktiež medzi romantikov, do každého nového partnera sa hlboko zamilujú a predstavujú si krásny život po jeho boku. Napriek tomu ich však záväzok nesmierne desí, nie sú ochotní sľúbiť sa ani na piatok večer, nie to ešte na zvyšok života. Váhy sú mimoriadne nerozhodné a dokážu striedať partnerov neuveriteľnou rýchlosťou. Na druhej strane však dokážu tomu správnemu partnerovi dať všetko, čo mu vidia na očiach.

Škorpión

Škorpión je zástancom úprimnosti a svoje srdce nezverí do rúk len tak komukoľvek, najskôr si musíte získať jeho plnú dôveru. Vzťahy nestrieda často a môže trvať roky, kým si s niekým vytvorí pevné puto. Ak si vás Škorpión vybral, znamenáte pre neho naozaj veľa.

Foto: unsplash

Rak

Rak pred láskou nikdy neujde len tak, k tomu musí mať naozaj vážny dôvod a zlomené srdce. Sú mimoriadni romantici a s nimi človek nadobudne pocit skutočného domova. Na druhej strane však vedia byť poriadne náladoví a občas si nie sú istí sami sebou. Okrem toho, komunikácia nie je ich silnou stránkou a ideálne je, ak ich partner dokáže čítať medzi riadkami.

Pozri aj: S kým si užijete ako nikdy predtým? Toto sú znamenia, ktoré sú sexuálne najviac kompatibilné

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov