Na svete denne umierajú ľudia, niektorí z prirodzeným príčin, iní bizarnejšími spôsobmi.

Ľudia dokážu byť nesmierne kreatívne bytosti, a to nielen v dobrom zmysle slova. Občas sa dostávame do situácií, ktoré by nevymyslel ani ten najlepší rozprávač. Či už si to zapríčinili sami alebo ich jednoducho postihla nešťastná zhoda náhod, títo ľudia umreli tými najzvláštnejšími spôsobmi.

Článok pokračuje pod videom ↓

Udusený šatami

Draco bol známy aténsky zákonodarca, ktorého zákony sa však netešili prílišnej obľube, najmä medzi chudobnými. Hovorilo sa, že jeho zákony nie sú písané atramentom ale krvou, keďže smrťou sa trestala napríklad aj krádež hlávky kapusty. Draco tvrdil, že aj krádež si zaslúži najvyšší trest a pokiaľ šlo o horšie zločiny, vyjadril ľútosť, že nepozná horší trest, ako je poprava. Aj keď si zo zrejmých dôvodov Dracovu smrť prialo mnoho ľudí, zomrel náhodne. Po 25 rokoch krutovlády ho ľud vyhnal na ostrov Aegina. Aj na ostrove bol zákonodarcom a tu si našiel aj zopár „fanúšikov“. Hovorí sa, že raz, keď sa rozhodol navštíviť divadlo, zástancovia mu chceli vzdať hold tým, že ho zasypali svojimi šatami. Draco sa však pod nimi udusil.

Pokazený padák

Robert Cocking bol maliarom, túžil však po vedeckejšej kariére. Keď sa v roku 1802 stal v Londýne svedkom prvého zoskoku padákom, rozhodol sa, že zasvätí svoj život práve tomuto. V roku 1837 zostrojil vlastný padák a rozhodol sa ho vyskúšať. Padák však pred zoskokom dostatočne neotestoval. Zoskočil z výšky 1 500 metrov priamo do náručia smrti.

wikipedia.org

Baseballová nehoda

Ray „Chappie“ Chapman celý svoj život sníval o tom, že sa stane profesionálnym baseballovým hráčom. Sen sa mu splnil, keď mal len 21 rokov a bol naozaj skvelým hráčom. Práve jeho vášeň sa mu však napokon stala osudnou. V tom čase totiž prilba ešte nebola povinnou výbavou a Chapmana zasiahla loptička do hlavy takou silou, že o 12 hodín neskôr zomrel.

Surf

Worth Bingham sa narodil v roku 1932 ako syn zámožného magnáta a celý život sa pripravoval na to, že keď bude dosť starý, preberie otcovu spoločnosť. Skutočne sa tak stalo a Worth žal nemalé úspechy. V roku 1966 sa vybral s rodinou na dovolenku a rozhodol sa, že si zasurfuje. Pripevnil surf na korbu auta a šiel k moru. Počas jazdy však surf vrazil jedným koncom do zaparkovaného auta a druhý koniec prerazil mužov krk. Worth bol na mieste mŕtvy.

Foto: unsplash

Usmrtenie ryžou

Princ Sado bol kórejský nástupca trónu okolo roku 1700 a je známe, že jeho otec ho nemal príliš v láske. Sado trpel mnohými ochoreniami, vrátane porúch spánku, ktoré z neho urobili mimoriadne násilného a agresívneho muža. Zvrhlo sa to natoľko, že na cestách Soulom zabil kohokoľvek, kto mu prišiel pod ruku. Jeho otec sa v zúfalej snahe dokonca vzdal trónu, aby prinútil syna k zodpovednosti, no neuspel. Keď sa ukázalo, že Sado nikdy nebude schopný vládnuť, jeho otec opäť zasadol na trón a nariadil synovi samovraždu. Keď Sado kráľov príkaz odmietol, kráľ sa rozhodol, že ho doslova utopí v ryži. Hovorí sa, že Sado v ryži vydržal celých 8 dní, kým napokon skonal.

Či už je tento príbeh pravdivý alebo skreslený, isté je, že podobnú smrť by nechcel zažiť nikto.

Pozri aj: Ak by ste žili v minulosti, je možné, že by ste zomreli jedným z týchto 10+ mimoriadne krutých spôsobov

listverse
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov