Zdá sa takmer nemožné, aby sa človek len tak zo dňa na deň vyparil zo sveta.

Existujú však miesta, kde k záhadným zmiznutiam dochádza podozrivo často. Mnoho ľudí sa vydalo na zdanlivo neškodnú cestu, no domov k svojim milovaným sa už viac nikdy nevrátili a dodnes nevedno, čo sa s nimi stalo či kam sa podeli. O Bermudskom trojuholníku ste už iste počuli. Toto sú ďalšie záhadné miesta, o ktorých mnohí nevedia.

Článok pokračuje pod videom ↓

Interstate 80, USA

V roku 2011 v jedno aprílové ráno zavolal na políciu muž, ktorý chcel oznámiť, že videl na ceste I- 80 opustené auto. Polícia sa tam vybrala, aby skontrolovala, či je všetko v poriadku. Auto bolo nepoškodené, motor fungoval a nádrž bola plná. Po krátkom pátraní sa ukázalo, že auto patrí 82-ročnému veteránovi Patrickovi Carnesovi. V aute našli peňaženku, nejakú batožinu a šekovú knižku, všetko nedotknuté.

Rozhodli sa chvíľu počkať, keď sa však Patrick neukázal ani nikomu neozval ďalšie dva dni, spustilo sa pátranie. Ukázalo sa, že deň predtým, ako muž ohlásil nález auta na polícii, sa Patrick vybral navštíviť svoju rodinu. Na cestu domov sa vybral neskoro večer. Okrem toho, muž mal so sebou aj svojho psa, no ani toho nikto nevedel nájsť.

Do pátrania boli nasadené jednotky so psami, ba dokonca aj helikoptéra, muža sa im však nájsť nepodarilo. Jedinou stopou bolo, že počas cesty Patricka zastavili policajti za prekročenie rýchlosti. Ospravedlnil sa im a vyrazil opäť na cestu. Prezradil, že má namierené do Elka, kde si chcel na noc prenajať izbu a ďalej vyraziť až ráno. Patrick však do hotela nikdy nedorazil. Žiadne ďalšie stopy sa už nájsť nepodarilo, aj keď rodina ešte roky nestrácala nádej.

Patrickov prípad však nie je jediný. Na tej istej ceste zmizol bez stopy ešte 21. septembra v roku 1978 ďalší človek, 73-ročná žena menom Nan Dixon. Aj po nej akoby sa zľahla zem a jedinou stopou bola účtenka za platbu na benzínovej pumpe. Nová stopa sa objavila až v roku 1982, keď bolo nájdené auto. Zvláštne však je, že na danom mieste už polícia hľadala a nič neobjavila. Okrem toho, k autu viedli čerstvé stopy.

V aute sa našli prázdne škatuľky od cigariet, lepiaca páska, na ktorej boli prilepené vlasy, krv a list na rozlúčku, ktorý naznačoval, že Nan spáchala samovraždu. Jej telo nebolo nikdy nájdené, rodina však neverí, že by Nan odišla zo sveta dobrovoľne.

O 24 rokov zmizla na rovnakom mieste žena menom Judith Casida. Rodina nahlásila zmiznutie 14. februára v roku 2006, no auto sa našlo až v marci. Aj v tomto prípade ostal po žene list, v ktorom písala, že trpí depresiami, rodina si však nebola vedomá toho, že by mala Judith samovražedné myšlienky. Napriek tomu, že všetky tri prípady sú si nápadne podobné, polícii sa nepodarilo nájsť žiadne dôkazy, ktoré by ich spájali.

Apalačský chodník, Národný park Great Smoky Mountains, USA

Každý rok navštívia tento nádherný park tisíce ľudí, niektorí z nich sa však už domov nikdy nevrátia. 16. júna v roku 1969 sa 6-ročný Dennis Martin vybral so starším bratom, otcom a starým otcom osláviť nadchádzajúci Deň otcov práve do národného parku. Chceli si užiť príjemnú stanovačku, netušili však, že práve tá obráti naruby celý ich život. V parku bolo v tom čase viacero rodín a deti sa hrali na čistine.

Zrazu si však rodina všimla, že Dennisa nikde niet. Do pátrania sa zapojilo celkovo 1 300 ľudí vrátane FBI, po chlapcovi však nebolo ani stopy. O 7 rokov neskôr zmizla v rovnakom parku 16-ročná Trenny Lynn Gibsonová. Bola v skupinke žiakov, ktorí sa sem vydali na výlet. Trenny však kráčala rýchlejšie ako jej skupina, chcela sa tak pridať k ďalšej. Všade okolo nej boli ľudia, napriek tomu sa však už späť k školskému autobusu nevrátila.

O niečo neskôr zmizla 58-ročná Thelma Pauline Meltonová, ktorá sa sem vydala na túru s dvoma priateľkami. Zvláštne je, že park poznala veľmi dobre, chodila sem už vyše 20 rokov, okrem toho mala nadváhu a nedokázala kráčať príliš rýchlo. Jej priateľky si preto nedokážu vysvetliť, ako sa im dostala z dohľadu a kam zmizla.

Flinders Highway, Austrália

V roku 1982 sa práve touto cestou vydal na túru 20-ročný Tony Jones a s ním šiel na bicykli jeho brat Tim. Jedného dňa Tonymu volala matka, aby mu povedala, že jemu a bratovi poslala peniaze, po tomto hovore sa však po ňom zľahla zem. V roku 1970 sa zas popri Flinderse našli telá Susan a Judith Mackayových. Vystúpili zo školského autobusu a o 4 hodiny neskôr boli zavraždené.

Yosemitský národný park, USA

Aj v tomto národnom parku zmizlo hneď niekoľko ľudí. 14-ročná Stacey šla so svojím otcom kempovať a okolo nich bolo ďalších 10 ľudí. Rozhodla sa, že sa pôjde spolu so 77-ročným mužom zo skupiny pozrieť k jazeru. Muž sa však cestou unavil a rozhodol sa, že si odpočinie. Stacey ale chcela pokračovať a tak šla sama ďalej. Naposledy ju videli, ako sedí na skale a rozhliada sa, potom ako by sa po nej zľahla zem.

V roku 2011 sa zas so skupinkou turistov vybral do parku aj George Pensa. Naposledy ho videli okolo druhej hodiny poobede, potom sa však záhadne stratil. V roku 2016 zas zmizol 74-ročný Peter Jackson. Auto sa našlo v blízkosti jeho stanu, muža však odvtedy nikto nevidel.

Cesta sĺz, Kanada

Aj keď názov diaľnice nie je oficiálny, je vyslúžený, od roku 1969 tu totiž zmizlo už 21 dievčat. Všetko to začalo, keď v roku 1969 zmizla po večierku 26-ročná Gloria Moody. Na ďalší deň bolo nájdené jej telo, napriek všetkej snahe úradov sa však nikdy nepodarilo zistiť, čo sa s ňou stalo. V roku 2002 sa touto cestou vybrala na túru Nicole Hoar, viac ju však už nikdy nikto nevidel. Podobne to bolo s Tamarou Chipmanovou, ktorá z tejto oblasti zmizla v roku 2005 a mnohými ďalšími.

Posledné zmiznutie bolo nahlásené v roku 2011, keď sa 20-ročná Madison Scottová vybrala kempovať, domov sa však už nikdy nevrátila.

Pozri aj: Na týchto miestach by ste noc osamote stráviť určite nechceli. Sú s nimi späté naozaj strašidelné historky

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov