Vždy nám niekto pripomína, kým by sme mali byť, ako by sme mali vyzerať a čo by sme mali robiť.

Ak nespĺňame požiadavky spoločnosti, sme považovaní za zlých, nevhodných či za rebelov. Žena však nemusí nosiť sukňu, stáť každý deň pri sporáku a byť dokonalou mamou. Každá žena by však mala mať týchto 10 vecí.

Článok pokračuje pod videom ↓

Mala by si uvedomovať, kým vlastne je

Každá žena by si mala uvedomovať, kým vlastne je, pretože sme tým, čo si o sebe myslíme a ako o sebe zmýšľame. To najcennejšie, čo máme, je naša identita a nikto by nemal mať právo obrať nás o ňu. Každý však má právo rozhodnúť sa, kým chce byť. Nezáleží na tom, kým ste teraz a kým ste boli v minulosti, ak sa chcete zmeniť.

Mala by mať okolo seba ľudí, ktorí ju ľúbia

Toto sa netýka len žien, ale každého človeka na svete. Sme tvory sociálne a potrebujeme mať okolo seba ľudí, ktorí nás majú radi takých, akí sme. Mať okolo seba láskavých a podporujúcich ľudí však nie je samozrejmosť, je to ten najkrajší dar na svete.

Foto: unsplash

Láskavosť

Každý z nás má občas zlý deň, kedy by sme najradšej na každého len nakričali a škaredo zazerali. Takémuto správaniu by sme sa však mali vyhýbať a snažiť sa radšej o chápavý a láskavý prístup. Preukážte trochu súcitu a láskavosti človeku, ktorý potrebuje počuť pekné slovo, ale nezabúdajte prejaviť trochu lásky ani sebe, buďte k sebe dobrí.

Šťastné spomienky

Keď raz budeme starí a na dôchodku, nebude príliš záležať na tom, či sme obklopení luxusným nábytkom, máme tri jachty, skriňu plnú šperkov a vilu na súkromnom ostrove. Bude záležať na tom, ako sme prežili svoj život a aké na neho máme spomienky. Samozrejme, tie zlé sa nedajú vymazať, no mali by sme mať viac tých dobrých, ktoré nám vyčaria úsmev na tvári.

Sila

Nehovoríme však len o fyzickej sile, ale najmä o tej psychickej. Žiadna žena by nemala čakať so založenými rukami a nechať ľudí naokolo, aby rozhodovali namiesto nej. Je dôležité, aby mala každá žena silu robiť vlastné rozhodnutia a stáť si za nimi.

Foto: unsplash

Sebavedomie

Neraz nám svet dáva najavo, že nie sme dosť dobrí a to, kým sme, jednoducho nestačí. Toto by však nemal počúvať a tolerovať žiaden človek. Každá žena by mala mať sebavedomie dostatočné na to, aby vedela, že za to stojí a je silná.

Čas na oddych

Žijeme v dobe, kedy sa od nás neustále očakáva, že budeme podávať maximálne výkony, čo vie byť poriadne psychicky aj fyzicky vyčerpávajúce. Každý si však zaslúži čas na oddych, ba čo viac, je nevyhnutný pre zdravie. Aj keď len na pár minút denne, nájdite si miesto a čas robiť niečo, vďaka čomu vypnete, uvoľníte sa a oddýchnete si.

Bezpečie

Bezpečie berieme neraz ako istotu, mnoho ľudí po celom svete však nezažíva pocit bezpečia ani vo vlastnom domove. Každý deň počúvame zo správ o prepadnutiach, vraždách či znásilneniach. Každá žena má však nárok na pocit bezpečia a na život bez toho, aby sa musela obzerať cez plece.

Poznanie

Nikdy nemôžeme povedať, že vieme všetko, no nikdy nie je neskoro začať sa učiť niečo nové. Nech už vás zaujíma čokoľvek, rozhliadnite sa okolo seba, svet je studnicou nekonečných tém a možností. Vedomosti znamenajú silu a každá žena si zaslúži byť silná. Vzdelanie by malo byť niečo, čo je dostupné kedykoľvek a komukoľvek.

Foto: unsplash

Možnosť voľby

Spoločnosť sa nás snaží natlačiť do škatuliek a kázať nám, ako máme vyzerať, ako sa máme správať a kým máme byť. Každá žena by však mala mať možnosť voľby, možnosť sama sa rozhodnúť, ako chce vyzerať a čo chce robiť.

Pozri aj: Každá silná žena raz bola iba slabým dievčaťom, ktoré samo sebe povedalo: “Nikdy viac.”

thepowerofsilence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov