Týmto by ste sa zrejme pochváliť nechceli, no zamysleli ste sa už niekedy nad tým, či ste skutočne len obyčajným človekom?

Ani si to neuvedomujeme, no so sociopatom môžeme prísť do kontaktu doslova kdekoľvek, a to každý jeden deň. Možno ste sociopatom aj vy sami a ani o tom nemusíte vedieť. Možno nebudete príliš nadšení, no ak vás nasledujúce body vystihujú, pravdepodobne ste skutočne sociopatom.

Článok pokračuje pod videom ↓

Nevadí vám ubližovať iným

Pokiaľ urážate ľudí ako na bežiacom páse a vôbec vám to neprekáža, zrejme to nie je celkom v poriadku. Sociopat z toho nebude mať výčitky svedomia, empatický človek by si to však dobre premyslel a pichlo by ho pri srdci.

Emócie z toho vynechávate

Predstavte si, že sa vám príde kamarátka vyžalovať zo svojho trápenia. Obyčajný smrteľník by si ponadával spolu s ňou, poľutoval  by ju a pokúsil by sa urobiť alebo povedať niečo, vďaka čomu by sa dotyčná osoba cítila aspoň o trochu lepšie. Sociopata to však jednoducho nezaujíma.

unsplash

Chýba vám morálny kompas

Obyčajný smrteľník má morálny kompas pevne zabudovaný a riadi sa ním v každodennom živote. Sociopatovi však akákoľvek morálnosť chýba a je ochotný urobiť čokoľvek, aby dosiahol svoj cieľ.

Klamete, až sa zelená

Najvýraznejšou črtou sociopata je neustále nutkanie klamať, a to aj v prípade, ak všetky dôkazy svedčia proti nemu. Výhodou sociopata však je, že klame bez mihnutia oka a neprezradí sa tak ľahko, ako obyčajný človek.

Narcis je vaše druhé meno

Narcistický človek je presvedčený o tom, že neexistuje krajší a lepší človek, ako je on sám. Ak vám neprekáža ľudí využívať vo svoj prospech a máte dojem, že vo vašej prítomnosti je každý požehnaný, zrejme niečo nie je v poriadku.

unsplash

Ste rodený manipulátor

Máte šarm a viete ľudí poblázniť. Absolútne vám neprekáža ísť cez mŕtvoly, len aby ste dosiahli svoje a ak sa kvôli vám náhodou niekto poháda, beriete to ako milý bonus.

Šarm by ste mohli rozdávať

Vaše emócie sú síce len povrchné, perfektne to však dokážete maskovať šarmom. Akonáhle však dosiahnete, čo ste chceli, šarm ide bokom a na povrch vypláva vaša skutočná osobnosť. Na vzťahoch s inými vám jednoducho nezáleží.

Za všetko môžu iní

Vy ste predsa vo všetkom nevinne a za všetko, čo sa udeje, môžu ľudia okolo vás. Vy ste dokonalý a nerobíte žiadne chyby.

Opakujete chyby

Ľudia robia chyby, no bežný človek sa zvyčajne poučí a snaží sa chyby viac neopakovať. Sociopat ich však opakuje neustále, bez náznaku výčitiek svedomia či ľútosti.

Nedokážete kontrolovať svoj hnev

Nikdy neviete, kedy sa sociopat prestane ovládať a začne vám všetko vyčítať a kričať na vás. O sekundu neskôr sa však upokojí a opäť nahodí svoju šarmantnú masku, ako keby sa vôbec nič nedialo.

unsplash

Intimita je neznámy pojem

Akékoľvek zblíženie s inou osobou je pre vás len spôsobom naplnenia potrieb. Intimitu síce dokážete efektívne predstierať, je to však pre vás celkom neznámy pojem a nič pre vás neznamená.

Nedá sa na vás spoľahnúť

Nech sa deje čokoľvek, vaše potreby sú na prvom mieste a nech už sklamete ľudí okolo seba akýmkoľvek krutým spôsobom, nepovažujete to za svoj problém a nemáte absolútne žiadne výčitky svedomia.

S peniazmi vám to skutočne nejde

U sociopata nie je nič nezvyčajné, ak minie za krátky čas všetky svoje úspory a akýkoľvek obnos, ku ktorému sa môže dostať. Sociopati konajú neuvážene, pretože najdôležitejšie je pre nich získať okamžité uspokojenie v danom momente.

Pomsta za každú cenu

Ak nadobudnete pocit, že vám niekto ublížil, urobíte čokoľvek preto, aby tá osoba trpela. Neuspokojíte sa len tak s akoukoľvek pomstou, čím viac bolesti a utrpenia niekomu spôsobíte, tým lepšie.

Pozri aj: Zoznámte sa s piatimi najslávnejšími sociopatmi. Čím sa preslávili?

list25
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov