Kto by nechcel oplývať aspoň kúskom geniality.

Mať mozog ako Einstein alebo Hawking by chcel hádam každý. Medzi inteligenciou a šialenstvom je však veľmi tenká hranica, korú sa niektorí ľudia neboja prekročiť. O umelé zvýšenie svojho intelektu sa pokúšali napríklad aj týmito spôsobmi.

Článok pokračuje pod videom ↓

Čo tak vyskúšať elektrošoky?

Nie, toto nebol nápad žiadneho amatéra. Vedci prišli na to, že vďaka stimulácii mozgu za pomoci elektrických výbojov dokázali ľudia dočasne lepšie skórovať v IQ testoch. Ak by ste si chceli pomôcť sami, pomôcky na elektrostimuláciu mozgu sa údajne dajú zakúpiť na internete, a to už od 100 dolárov. Alebo si ich môžete vyrobiť. Ako sme však už spomínali, hranica medzi inteligenciou a šialenstvom je tenká a ak nechcete skončiť s poškodeným mozgom, neodporúčame pokúšať.

Užívanie LSD

Mnoho ľudí verí tomu, že psychedelické drogy dokážu dopomôcť k vyššej inteligencii a  „otvárajú myseľ“. Nuž, majú čiastočne pravdu. LSD skutočne istým spôsobom napomáha k tomu, aby bol jedinec schopný nahliadnuť na svet z iného uhla pohľadu. Aj keď nie je isté, či z toho budete múdrejší, údajne to pomáha smrteľne chorým pacientom zbaviť sa úzkosti.

Terapia močom

Čítate správne, niekto si skutočne myslí, že moč má moc zvyšovať IQ. Zástancovia tejto metódy si myslia, že pitím vlastného moču vylúčite z tela toxíny. Niektorým dokonca nestačí ani pitie a ak sa dá, radi sa v ňom aj vykúpu. Keď svoje telo dostatočne očistíte, malo by vás osvietiť. Skúšať ale odporúčame len na vlastné riziko.

Jazda na motorke

Niektorí odborníci si myslia, že rýchla jazda na motorke sfunkční tie časti mozgu, ktoré bežne nevyužívame a zaručí nám tak lepšiu schopnosť sústrediť sa a spracovávať informácie. Jazda na motorke údajne dokonca zlepšuje aj pamäť. Ak by ste to chceli niekedy vyskúšať, nezabudnite na prilbu.

Estrogén

Aj keď s hormónmi sa neradno zahrávať, poniektorí tvrdia, že estrogén má na mozog rovnaký účinok, ako testosterón na svaly. Estrogén síce počas štúdií dočasne vylepšil skóre na testoch, môže však spôsobiť zmeny nálad, depresie a iné zdravotné problémy. U mužov zas môže spôsobiť, že im zženštejú črty. V tomto prípade by sme teda kvôli pár bodom IQ navyše jednoznačne neriskovali.

unsplash.com

Depresia

Depresiou by nechcel trpieť nikto – teda okrem niekoľkých jedincov, ktorí chcú mať za každú cenu o niečo vyššie IQ. Tento paradox využívajú neraz napríklad umelci, ktorí tvrdia, že v depresívnej nálade sa im tvorí najlepšie. Ak teda uvidíte niekoho schúleného do klbka s vedierkom zmrzliny plakať pri filme, buď sa tomu človeku stalo niečo nepríjemné, alebo sa len chystá na IQ test. Jeden nikdy nevie.

Hypnóza

Iste ste už počuli, že hypnóza môže človeku pomôcť v snahe schudnúť alebo prestať s fajčením. Môže nám však pomôcť zvýšiť IQ? Sklameme vás, ale nie. Hypnóza vás nenaučí niečo, čo by ste už predtým nevedeli. Napriek tomu sa internetom šíria desiatky videí, ktoré sľubujú zázračný účinok. Keby však fungovali, netvorili by Mensu len 2 percentá populácie.

Pozri aj: Týchto 10 osôb malo IQ vyššie ako 98% ľudí. Využili to však po svojom – na brutálne vraždenie

ranker
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov