Väčšina z nás by nedokázala žiť s pomyslením na to, že sme niekoho pripravili o život.

To však nepredstavuje problém pre týchto chladnokrvných vrahov. Svoje skutky neoľutovali ani po rokoch, nikdy sa neospravedlnili a mnohí sa dokonca pri spomienke na svoje vyčíňanie usmievajú. Takto znejú slová niekoľkých z nich.

Článok pokračuje pod videom ↓

Carl Panzram

„Ani najmenej to neľutujem. Nemám svedomie, ktoré by ma trápilo. Neverím v Boha ani v Diabla. Nenávidím celé ľudstvo, vrátane seba samého.“

Panzram patrí medzi notoricky známych vrahov, o život pripravil až 22 mladých chlapcov a mužov, no tvrdí, že ich znásilnil viac ako tisíc. Priznal sa k tomu dokonca aj vo svojej autobiografii, kde sa priznal aj k ďalším zločinom. Dňa 5. septembra v roku 1930 bol odsúdený na smrť obesením a jeho posledné slová boli výsmechom voči pomalému katovi. Tvrdil, že by zabil ďalších 10 ľudí, kým oni pobehujú okolo neho.

Gary Lee Simpson

„Prestal som ľudí bodať a začal som ich škrtiť, lebo ma už unavovalo mať na sebe stále krv.“

Gary Lee Simpson zabil troch ľudí, kým bol napokon v roku 2003 odsúdený na trest smrti. V roku 2011 však jeho prípad opäť otvorili, prehodnotili a trest smrti zrušili. V roku 2017 bol však odsúdený na smrť opäť, po tom, čo sa pred súdom správal agresívne, nadával sudcovi a priznal sa, že prvé dve obete dobodal, potom ich však začal škrtiť, pretože ho nebavilo byť od krvi.

Aileen Wuornos

„Chcem, aby svet vedel, že som týchto ľudí chladnokrvne zabila. Nenávidím ľudí už dlhý čas. Zabila som ich skutočne hrozným spôsobom.“

Aileen nemala ľahké detstvo, nikdy nezažila rodičovskú lásku a bola sexuálne zneužívaná. Ani to ju však neoprávňuje k tomu, čo urobila. Nad svojimi skutkami nikdy nevyjadrila ani štipku ľútosti, čo jej zabezpečilo miesto na zozname odsúdencov na trest smrti. Keď vraždila, živila sa ako prostitútka a muži, ktorí sa pri nej zastavili, to trpko oľutovali. Keď ju odsúdili na smrť, kričala na ľudí v súdnej sieni, že dúfa, že ich niekto znásilní. Popravili ju v roku 2002.

John Wayne Gacy

„To jediné, za čo ma môžu zatknúť, je prevádzkovanie pohrebníctva bez potrebných povolení.“

Gacy sa preslávil ako vražedný klaun, cez deň zabával deti a po nociach chladnokrvne vraždil. V priebehu niekoľkých rokov napadol, umučil a zabil najmenej 33 mužov. Všetko to skončilo, keď ho rodina jednej z obetí usvedčila ako muža, s ktorým bola obeť videná nažive naposledy. Keď polícia vkročila do jeho domu, omráčil ich nepríjemný zápach. Ukázalo sa, že pod domom ukrýval mŕtvoly.

Edmund Kemper

„Počujete ten zvuk, potiahnete hlavu a zrazu ju držíte v ruke za vlasy. Keď zotnete hlavu a telo tam ostane sedieť, to ma skutočne dostane.“

Kemper začal vraždiť, keď mal ešte len 15 rokov. Údajne zo zvedavosti zabil svoju starú mamu. Bol umiestnený v ústave pre psychicky chorých kriminálnikov, jeho IQ však dosahovalo výšku 145 bodov a poľahky oklamal všetky testy vo svoj prospech, až ho napokon prepustili. Po prepustení začal mať Kemper nekrofilné fantázie, ktorým nedokázal odolať. Zabil ďalších 8 ľudí, vrátane svojej matky a ich mŕtvoly zneužil. K vražde svojej matky sa vyjadril: „Odrezal som jej hlavu a samozrejme, zneužil som ju. Zomrela preto, lebo takto vychovala svojho syna.“

Jeffrey Dahmer

„Vždy som sa sám sebe čudoval, prečo necítim žiadnu ľútosť.“

Dahmer patrí medzi najznámejších kanibalov Ameriky. Už od detstva ho fascinovali mŕtve zvieratá, neskôr sa z neho stal alkoholik, vyhodili ho z armády a zavraždil a zjedol 17 mužov. To, čo policajti objavili v Dahmerovom byte, bolo strašné, všade boli fotografie jeho trofejí a po celom byte boli časti tiel. Dahmera v roku 1994 zabil jeden z jeho spoluväzňov.

Ted Bundy

„O jedného človeka na svete menej, aký je v tom rozdiel?“

Ted Bundy sa spočiatku priznaniu vyhýbal, no keď stál pred súdom, zhodil svoju masku a priznal sa až k 28 vraždám. Keď sa ho detektív Robert Keppel na jeho zločiny pýtal, Ted na jeho otázku ohľadom viny odpovedal nasledovne: „Vina je len ilúzia, je to mechanizmus, ktorým kontrolujeme ľudí a je to veľmi nezdravé.“ Neskôr, keď Bundyho popravili, sa detektív vyjadril, že tak nemali urobiť. S Tedom strávil stovku hodín a tvrdil, že nikto sa nevyznal v sériových vrahoch lepšie, ako Bundy. Keby Bundy poslúžil ako konzultant, mohli úrady zachrániť množstvo životov. Ľudia však chceli pomstu.

Karla Homolka

„Veľmi sa mi páči Quebec.“

Medzi rokmi 1990 až 1992 Karla Homolka a jej priateľ Paul Bernardo znásilnili a zabili tri ženy, vrátane Karlinej 15-ročnej sestry Tammy. Karla však napokon vinu zvalila na Bernarda. Tvrdila, že ona ženy len nalákala a ostatné mal na starosti Paul. Vyviazla tak s 12 ročným trestom a keď ju prepustili, vydala sa za brata svojho obhajcu a založila si s ním rodinu. Zmenila si identitu, presťahovala sa do Quebecu a pomáhala ako dobrovoľníčka na škole bez toho, aby o tom jej okolie čo i len tušilo.

Pozri aj: Ich obsah vám naženie zimomriavky. Toto je 6 listov, ktoré napísali brutálni vrahovia rukami, ktorými chladnokrvne vraždili

listverse
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov