Ľudské pocity sú príliš zložité na to, aby sa dali jednoducho vysvetliť a pochopiť.

Naša myseľ sa s nami občas rada zahráva a emócie nie je vždy jednoduché pomenovať a rozlíšiť. Dokážete napríklad práve teraz presne pomenovať, ako sa cítite? Nie je to také ľahké a ešte náročnejšie je to v prípade, ak nadobudneme dojem, že sme sa zamilovali. Ako teda rozlíšiť skutočnú lásku a falošný poplach?

Článok pokračuje pod videom ↓

Posadnutosť rovnakou vecou

To, že obaja milujete celú sériu Avengerov a každý diel ste videli desaťkrát neznamená, že je to láska až za hrob. Mnoho ľudí má spoločné záľuby a záujmy, a predsa nie sú všetci zamilovaní.

Myšlienka

Ak na niekoho nedokážete prestať myslieť, ale v skutočnosti nie ste v kontakte a ledva prehodíte slovo, nie je to láska. Ste zamilovaní do myšlienky na danú osobu, nie do samotnej osoby.

Náhodný záujem

Ak má o vás niekto skutočne záujem, neozve sa k vám len vtedy, ak niečo potrebuje. Láska je o trávení spoločného času len tak, lebo obaja chcete. Láska nie je o tom, že sa na vás niekto pekne usmeje, keď si chce od vás požičať pero.

unsplash.com

Príjemné pocity

Tak, ako niekto nemusí byť zamilovaní, keď sa na vás obráti raz za uhorský rok, nemusí to platiť ani v opačnom prípade, teda ak spolu strávite každú voľnú chvíľu. Verte či nie, priateľstvo medzi mužom a ženou existuje a to, že sa cítite vo vzájomnej prítomnosti pohodlne a uvoľnene, nemusí znamenať lásku. Vzťah postavený na príjemných pocitoch nemusí mať pevné základy a dlhé trvanie.

Ideálny partner

Každý z nás má istú predstavu o tom, ako by mal ideálny partner vyzerať, akú by mal mať postavu, farbu očí a povolanie. Ak svoj ideál stretnete, nemusí to byť láska. Dôležité je totiž citové puto, nie fakt, či daná osoba zapadá do škatuľky vášho ideálu.

Priateľstvo

Ako sme už spomínali, priateľstvo medzi ženou a mužom existuje a aj keď je to tak vo filmoch neraz vykreslené, to, že niekoho poznáte od svojich piatich rokov neznamená, že si o 20 rokov poviete svoje „áno“. Z niektorých priateľov jednoducho láska nebude, nech ich poznáte akokoľvek dlho.

unsplash.com

Nedostupnosť

Zakázané ovocie chutí najlepšie a nás zvyčajne priťahujú ľudia, ktorí sú nedostupní, alebo sa tak aspoň tvária. Nie, ani to nie je láska.

Kamarát s výhodami

Nie každý je romanticky založený, niekto potrebuje k sexu emocionálne puto, niekto si však užíva len pre potešenie. Netreba si mýliť noc, ktorú ste prežili v náručí niekoho, kto sľúbil, že sa ozve, s láskou.

Pozri aj: Chcete vedieť, ako bude vyzerať láska vášho života? Možno vás to sklame, ale presne takto

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov