Občas sa zdá, že sa náš život riadi počítaním.

Počítame, koľko dní ostáva, kým pôjdeme na dovolenku, koľko hodín si môžeme dnešnú noc pospať, koľko peňazí sme minuli a koľko sme ich minúť nemali a množstvo ďalších. Veríte však tomu, že život by bol bez rátania niektorých vecí omnoho krajší? Týchto 8 vecí by ste mali prestať rátať čo najskôr.

Článok pokračuje pod videom ↓

Nové verzie iPhonov

Sme pohltení dobou, ktorá od nás neustále požaduje, aby sme mali zo všetkého tú najnovšiu verziu. Skutočne však potrebujeme mať najnovšiu verziu iPhonu? Naozaj potrebujeme byť pripútaní nabíjačkou ku stene? Čo nás malo spájať, neraz spôsobuje našu osamelosť.

Vrásky

Chápeme, s vráskami vôbec nie je ľahké vyrovnať sa. Značia pribúdajúce roky, plynúci čas a nie sú považované za nijak výnimočne krásne. Vrásky sú však stopa po všetkom, čo na vašej tvári vyvolalo úsmev. Sú dôkazom toho, že ste zažívali aj ťažké časy, no zvládli ste to. Naučili ste sa, čo ste sa naučiť mali a pohli ste sa ďalej. Nesnažte sa vrásky vymazať, prijmite ich také, aké sú. Sú vaše a sú krásne.

Foto: unsplash

Priateľov, ktorí niečo stihli skôr, ako vy

Iste aj vy máte priateľov, ktorí sú už v chomúte a majú deti a možno ste sa aj vy zamysleli nad tým, či by ste nemali mať deti, dokonalú prácu, psa a dvor, ktorý musíte kosiť každý týždeň aj vy. Nemali. Čo sa má stať, stane sa. Každý si v živote ide vlastnou cestou a život každého z nás by mal byť zaujímavý iným spôsobom. Nie je to všetko o dodržiavaní vopred nalinkovaných pravidiel.

Kilogramy

Máte doma váhu a každé ráno na nej kontrolujete, koľko ste pribrali? Zahoďte ju a už si nikdy žiadnu nekupujte. Vaša váha je len číslo, nevyjadruje nič viac. Ak sa cítite dobre, prestaňte bojovať sami proti sebe. Nepýtajte sa, ako schudnúť ďalšie kilo. Pýtajte sa, ako byť šťastný aj s tým kilom navyše, čo možno máte alebo nemáte.

Drinky

Podobne ako počítanie kíl, ani počítanie drinkov nemá žiaden význam. Nerátajte, koľko ste ich vypili a koľko ešte môžete. Počúvajte svoje telo, všímajte si, ako sa cítite. Vyžaduje si to trošku námahy, určite však sami budete vedieť, kedy máte dosť.

Followerov

Čím vyššie je číslo, tým viac nám to hladká ego. Skutočne to však potrebujeme? Musí každý vedieť o tom, čo sme práve jedli, čo máme oblečené a kedy sme naposledy boli na prechádzke so psom či na kúpalisku? Skutočne záleží na každom jednom človeku navyše, ktorý si vaše fotografie prezrie? Alebo ide len o čísla? Ľudia by však nemali byť len číslami.

Foto: unsplash

Milencov

Každý človek potrebuje pocítiť intimitu, či už fyzickú alebo psychickú. A každý, kto vám bol blízky, je dôležitý, nezaslúži si byť len ďalším číslom, poradím v zozname milencov. Aj keď by ste si s odstupom času možno priali, aby niektorí nikdy neboli vstúpili do vášho života, niečo ste sa vďaka nim naučili.

Roky

Žijete na mieste, kde je priemerná dĺžka života vyššia ako 50 rokov? Potom si môžete dovoliť tie roky prestať počítať. Keď sa totiž budete neustále zamýšľať nad tým, koľko času uplynulo a koľko ešte máte pred sebou, prikladáte si na ramená zbytočnú záťaž a ďalšia cesta životom bude o to náročnejšia. Možno sa dožijete 100 rokov a máte ešte stále dosť času na splnenie svojich najtajnejších snov a prianí.

Jednoducho nerátajte a užívajte si krásne chvíle, ktoré život prináša.

Pozri aj: Máme sa od nich čo učiť. Toto je 7 konceptov, vďaka ktorým sa považujú škandinávske národy za tie najšťastnejšie na svete

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov