Mnohí si Wikipediu spájajú najmä s užitočnými informáciami a vedomosťami.

Wikipedia však nie je len o vede. Nájdete tam množstvo článkov o temných udalostiach, o vraždách a zmiznutiach, ktoré neboli nikdy vyriešené, či údaje o tých najdesivejších vrahoch. Čo všetko na Wikipedii nájdete?

Článok pokračuje pod videom ↓

Vraždy v Hinterkaifeck

Hinterkaifeck bola malá farmárska usadlosť a ľudia si tu nažívali v pokoji, až kým ich jedného dňa v roku 1992 neznámy vrah nepozabíjal sekerou. Vražda 6 ľudí bola vyšetrovaná až do roku 1986, no zločinca sa nikdy nepodarilo dolapiť. K podivnosti prípadu prispieva niekoľko zvláštností, napríklad, slúžka opustila dom len deň pred vraždami, pretože verila, že tam straší. V podkroví bolo často počuť zvuky a po vražde k domu smerovali stopy v snehu, avšak preč od domu už nie. K vraždám došlo len deň po tom, čo si rodina našla novú slúžku.

Tiché dvojčatá

June a Jennifer Gibbonsové boli identické dvojičky, ktoré sa narodili v roku 1963 vo Walese. Už od útleho veku sa dievčatá správali zvláštne, odmietali komunikovať s kýmkoľvek z okolia, rozprávali sa len medzi sebou a so svojou mladšou sestrou. Okrem toho, komunikovali jazykom, ktorému nerozumel nikto okrem nich. Rodičia sa snažili tento problém vyriešiť, rozhodli sa preto, že dievčatá rozdelia a pošlú ich do rôznych internátnych škôl. To však robiť nemali, pretože takmer okamžite obe upadli do katatonického stavu. Ich stav sa zlepšil, až keď boli opäť spolu.

Napriek tomu, že dievčatá boli inteligentné, boli obvinené z podpaľačstva a museli byť umiestnené do ústavu. Práve tu sa June a Jennifer zhodli na tom, že jedna z nich musí zomrieť, aby mohla tá druhá žiť normálnym životom. Zomrieť sa napokon rozhodla Jennifer no okolnosti jej smrti nie sú dodnes známe.

Biela dáma

Biela dáma je údajne duch, ktorý pripomína dámu odetú v bielom a zjavuje sa ľuďom po celom svete. Biela dáma je opradená legendami a mnohé z nich hovoria, že je to duch ženy, ktorá prežila nesmiernu tragédiu a zomrela kvôli láske svojho života.

Čo ľudia videli?

Wikipedia je plná prípadov, ktoré popisujú, ako ľudia videli mimozemšťanov. Od čias antiky až po súčasnosť, z času na čas sa prihlási niekto, kto tvrdí, že videl UFO. Ak by ste si chceli všetky zápisky týkajúce sa lietajúcich tanierov a iných nebeských objektov pozrieť, trvalo by vám to celé hodiny.

Clinton Road v New Jersey

Clinton Road je cesta, na ktorej sa stali ľudia svedkami rôznych nadprirodzených javov. Zjavuje sa tu údajne duch chlapca, ale aj dievčaťa, ktoré tu zomrelo pri autonehode. Našla sa tu však aj mŕtvola, ktorej telo bolo zmrazené, hovorí sa preto, že dotyčnú osobu zabil známy sériový vrah menom Iceman.

Betty a Barney Hillovci

Prípad Hillovcov je skutočne bizarný, hovorí sa totiž, že ich v roku 1961 cestou domov z dovolenky uniesli mimozemšťania. Manželia tvrdia, že videli blížiace sa svetlo a mysleli si, že je to padajúca hviezda. Ukázalo sa však, že to hviezda nebola a manželia tvrdia, že ich museli uniesť mimozemšťania, pretože sa prebrali o hodný kus cesty ďalej bez spomienok na to, ako ten kus cesty prešli.

Lisa M. Montgomery

V roku 2004 sa Lisa rozhodla, že použije falošné meno a bude tvrdiť, že je tehotná, aby sa prostredníctvom chatovacej miestnosti zblížila s Bobbie Jo Stinnet, ktorá bola tehotná naozaj. Lise sa zámer vydaril a Bobbie ju čoskoro pozvala k sebe domov. To však robiť nemala. Lisa ju zaškrtila lanom, dieťatko jej vyrezala z brucha a ušla, pričom ho vydávala za svoje vlastné.

Hromadná samovražda v Demmin

Ku koncu druhej svetovej vojny sa Červená armáda sťahovala na západ a cestou ničili všetko, čo im prišlo pod ruku. Zabíjali, znásilňovali a plienili. Mnohí ľudia radšej spáchali samovraždu, ako by sa im mali vydať do rúk. Práve tým sa neslávne preslávilo aj mesto Demmin. Stovky obyvateľov si radšej vzali život, ako by mali čeliť nočnej more menom Červená armáda. Zomierali celé rodiny, rodičia zabíjali deti a následne si siahli na vlastný život. Vojsko tu napokon strávilo tri dni a zničili všetko, čo sa dalo. Mnohým samovraždám zabránili, avšak len preto, aby mohli ľudí umučiť po svojom.

Smrť v Disney Worlde

Aj keď sa Disney World a iné zábavné parky spájajú najmä s radosťou a zábavou, vyžiadali si aj mnoho životov. V priebehu rokov sa tu mnoho ľudí nepríjemne poranilo, mnohí zomreli a dokonca tu boli spáchané aj trestné činy. Wikipedia vám prezradí, čo všetko sa tu udialo.

Na čo podivné ste na Wikipedii natrafili vy? Dajte nám vedieť v komentároch.

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov