Psychopatia patrí medzi psychiatrické diagnózy a vyznačuje sa pestrou škálou príznakov.

Psychopatom môže byť podivný jedinec, ktorý si práve sadol na zastávke vedľa vás na lavičku. Môže ním byť politik, ktorý mení svet. Môže však ním byť aj jedinec, ktorý sa nebráni pred ničím, dokonca sa nebojí pripraviť o život iných ľudí. Patrili medzi nich napríklad Ted Bundy či Charles Manson, o týchto ste však možno ešte nepočuli.

Článok pokračuje pod videom ↓

Cordelia Botkin

Keď mala Cordelia 41 rokov, stretla v parku o 10 rokov mladšieho Johna Dunninga. Zhodou okolností sa mu pokazil bicykel a keď k nemu Cordelia pristúpila, preskočila medzi nimi iskra. Dunning napokon opustil svoju manželku a dostal sa do kolotoča hráčstva a alkoholu. Po čase si však uvedomil, že toto nie je život, aký by chcel viesť a oznámil Botkinovej, že sa vracia k manželke. Cordelia však nechcela ostať sama a Dunningovej manželke poslala bonboniéru. Otrávenú arzénom. Dunningova manželka a jej sestra na otravu zomreli. Plán však Cordelii celkom nevyšiel, stopa totiž napokon mužov zákona doviedla k nej a bola odsúdená na doživotie.

#10 Cordelia BotkinCandy for my SweetheartCordelia Botkin was the estranged wife of a prominent businessman in San…

Gepostet von Read if you Dare am Dienstag, 22. Januar 2013

Thomas Cream

Thomas bol lekár, ktorý sa potajomky špecializoval na potraty – až kým nebol v roku 1881 obvinený z toho, že otrávil a zabil niekoľko ľudí. Pôvodne Cream nebol podozrivý, dožadoval sa však dôkladného vyšetrenia tiel, čím na seba upútal pozornosť. Bol uväznený, no po 10 rokoch ho prepustili za dobré správanie. K vraždeniu sa však vrátil takmer okamžite a opäť skončil za mrežami. V roku 1892 bol napokon obesený. Posledné slová, ktoré údajne povedal katovi, zneli: „Ja som Jack…“ z čoho mnohí usudzovali, že práve Cream bol Jack Rozparovač.

Thomas Neill Cream – “I am Jack the”Possibly one of the strangest occurrences at a hanging took place in the execution…

Gepostet von Capital Punishment UK am Mittwoch, 15. November 2017

Joseph Vacher

Joseph bol obávaným francúzskym sériovým vrahom, ktorému sa hovorilo aj „Francúzsky Rozparovač“. Preslávil sa zjazvenou tvárou a bielym klobúkom zo zajačej kožušiny. Od roku 1894 zmrzačil a zavraždil najmenej 11 ľudí. V roku 1897 ho prichytili priamo pri čine, keď sa pokúsil zabiť ženu. Ku skutkom sa priznal, tvrdil však, že zabíjal preto, lebo ho v detstve pohrýzol besný pes. Neskôr názor zmenil a tvrdil, že je poslom Boha. Nepomohlo mu však ani jedno z toho, v roku 1898 bo popravený.

Leonarda Cianciulli

Aj táto žena sa radí medzi sériových vrahov, navyše, zo svojich obetí vyrábala mydlo. Leonarda nemala pekné detstvo, narodila sa po znásilnení a jej matka ju za to nenávidela. Dvakrát sa pokúsila o samovraždu, napokon sa však vydala, mala deti, otvorila si obchodík a všetci ju považovali za dobrosrdečnú ženu. Keď sa dozvedela, že jej obľúbený syn Giuseppe sa chce pridať k vojsku, pomyslela si, že ho musí za každú cenu ochrániť, napríklad obetovaním troch nevinných žien. Z častí ich tiel vyrábala mydlo a koláčiky, ktoré jedla aj ona sama a jej deti. Bola odsúdená na 30 rokov vo väzení, kde napokon zomrela.

Leonarda Cianciulli was a 19th century Italian serial killer better known as the “Soap Maker of Correggio". Over the…

Gepostet von Read if you Dare am Donnerstag, 8. Oktober 2015

Henri Landru

Landru bol Francúz, ktorý sa rozhodol, že sa pridá k armáde. Keď ho prepustili, mal dieťa s vlastnou sesternicou a ďalšie 4 s inou ženou, všetky však opustil. Keď od nich odišiel, nemal ani cent a povedal si, že uverejní v novinách inzerát. Predstavil sa ako zaopatrený muž z dobrej spoločnosti, vdovec s 2 deťmi, ktorý si hľadá majetnú vdovu. Keď žena na jeho inzerát zareagovala, vlákal ju do bytu a zabil ju. Zabil niekoľko žien, kým bol konečne dolapený a popravený.

Bratia Harpovci

Hovorí sa, že bratia Micajah a Wiley boli prví sérioví vrahovia Ameriky. Okrem toho, že boli zlodejmi, preslávili sa svojským štýlom vraždenia. Obeť zabili, rozpárali, hodili do rieky a zaťažili telo kameňmi. Stačila najmenšia provokácia na to, aby niekoho zabili, dokonca aj deti. Údajne jeden z bratov zabil aj vlastnú dcéru – rozbil jej hlavu o strom, keď nechcela prestať plakať. Obaja bratia boli napokon dolapení a zabití.

Meet the Harpe Brothers, so despicable that they would kidnap women and impregnate them just to kill the babies. – rnkr.co/HarpeBrothersWH

Gepostet von Weird History am Donnerstag, 26. April 2018

Earle Nelson

Earle sa narodil ako obyčajné dieťa, keď mal ale 10 rokov, zrazil sa na bicykli s autom. Ostal v kóme takmer týždeň a keď sa prebudil, už viac nebol ako predtým. Často ho bolievala hlava a trpel výpadkami pamäte. Čoskoro začal svoju kriminálnu „kariéru“ a pobudol nielen vo väzení, ale aj v ústave. Keď mal 21 rokov, pokúsil sa znásilniť 12-ročné dievča, pristihli ho však a opäť skončil v ústave. Keď ho prepustili, začalo sa vraždenie. Tváril sa, že si chce obzrieť byt a keď ho majiteľka pustila dovnútra, zaškrtil ju a jej mŕtvolu znásilnil. Kým ho v roku 1928 dolapili a obesili, stihol zavraždiť až 20 žien.

Béla Kiss

Béla pochádzal z Maďarska a zabil údajne až 24 mladých žien. Venoval sa astronómii a okultizmu, vďaka čomu ho jeho susedia považovali za čudáka. Prišlo im zvláštne, že na svojom dvore zhromažďuje plechové sudy, tvrdil však, že pripravuje zásoby na vojnu. Kiss bol napokon povolaný do vojny a jeden zo susedov si spomenul na sudy, v ktorých mali byť zásoby. Zavolal vojakov, aby si ich vzali, šíril sa z nich však podozrivý pach. Keď ich otvorili, našli časti tiel. Ukázalo sa, že Kiss zabil 24 žien a vo svojej izbe mal listy, písal si totiž so 74 ďalšími. Okrem toho, miestnosť bola plná kníh o vraždení. Kiss mal byť v srbskej nemocnici, ušiel však a nikdy sa ho nepodarilo dolapiť.

Béla KissBéla Kiss (1877 – ?) (Hungarian pronunciation: [ˈbeːlɒ ˈkiʃ]) was a Hungarian serial killer. He is thought to…

Gepostet von History On Serial Killers & Killers am Samstag, 21. Januar 2017

Pozri aj: Hrozivý prípad zanedbávanej Genie: Prvých 13 rokov svojho života prežila v takmer dokonalom tichu, v kazajke a pripútaná o radiátor

listverse
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov