Zobudiť sa uprostred noci zvyčajne nie je príliš príjemné, najmä ak nás niečo vytrhne z pekného sna.

Predstavte si však, že by vás zobudilo niečo, za čo by sa nemuseli hanbiť ani tvorcovia hororov. Svet je miestom plným záhad a bizarností a títo ľudia sa k nim ocitli bližšie, ako by chceli.

Článok pokračuje pod videom ↓

S nožom v ruke

So ženou sme boli svoji približne dva roky, keď sa u nej začali prejavovať problémy. Bola neustále podráždená a trpela prudkými výkyvmi nálad. Pracoval som však na smeny a tiež som na tom nebol práve najlepšie. U nej sa však po čase úzkosť preklopila do paranoje a napokon už nebola schopná pracovať. Musel som sa o ňu starať čoraz viac, pretože nevychádzala z domu a lekári nám nedokázali pomôcť, tvrdili, že musíme len čakať, veci sa však zhoršovali.

Musel som odísť z práce a aby som sa o ňu vedel postarať, prihlásil som sa diaľkovo na školu. Okrem toho, presťahovali sme sa do domu k jej mame a sestre. Po tom, čo si začala ubližovať, trpieť depresiami a pokúsila sa o samovraždu, lekári rozhodli, že potrebuje lieky. Lieky však mali nepríjemné vedľajšie účinky. Jeden z nich spôsoboval, že bola agresívna, hrýzla, bila sa a všetkým okolo seba nadávala.

Foto: unsplash

Zvyčajne som spával vtedy, keď aj ona a spával som ľahko, zobudil som sa na každý zvuk, teraz som však kvôli povinnostiam a spánkovému deficitu spal skutočne tvrdo. Prebudil som sa na to, že žena vedľa mňa nie je, ale dvere do chodby sú otvorené. Stála pri nohách postele s veľkým nožom v ruke. Neviem, odkiaľ ho vzala, keďže všetky ostré predmety sme zamykali. Mrmlala si popod nos, vyzeralo to, ako keby sa hádala sama so sebou, či ma má zabiť alebo nechať nažive.

Ležal som tam unavený a vydesený. Nevedel som, čo mám robiť, tak som jej povedal, že ma môže pokojne pripraviť o život, pretože som jej ho odovzdal do rúk v deň, keď sme sa zosobášili. Otočil som sa na bok a tváril som sa, že spím. Pozorne som však načúval, či nezačujem svištiaci nôž. Manželka sa však opäť schúlila pod perinu a nôž odložila pod vankúš. Sadol som si na gauč v obývačke, triasol som sa a plakal som. Potom som však vliezol k nej do postele a silno som ju objal. Moja žena si na tento incident do dnešného dňa nespomína.

Škrtenie

Zobudila som sa na to, že ma veľmi boleli zápästia. Keď som otvorila oči, kľačal na nich môj vtedajší priateľ. Zo spánku som sa ho pokúsila zaškrtiť.

Foto: unsplash

Záhadné zmiznutie

Keď som mal 13 rokov, bývali sme v starom dome, no otcovi sa veľmi nechcelo pustiť sa do prerábky. Raz som sa uprostred noci zobudil a šiel som na toaletu, keď som začul divný zvuk. Zobudil som staršieho brata a išli sme sa pozrieť, čo to je. Keď sme vošli do miestnosti, odkiaľ zvuk vychádzal, zrazu nastalo ticho. Bolo to len skladisko s kopou haraburdia. Nič sme nenašli, tak sme šli späť do izieb, zrazu však brata nikde nebolo. Nebol za mnou a nevidel som ho ani inde. Rýchlo som vbehol do jeho izby a on tam pokojne spal. Keď som sa ho opýtal, ako sa sem dostal tak rýchlo, nemal ani poňatia, o čom to hovorím.

Na čo najzvláštnejšie ste sa uprostred noci zobudili vy? Dajte nám vedieť v komentároch.

ranker
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov