Foto: SITA

Dug bol horúcim kandidátom na najväčší zemiak na svete.

Veľký kandidát na najväčší zemiak na svete bol podrobený DNA analýze, aby sa skutočne potvrdilo, že ide o zemiak. A práve testovanie DNA odhalilo, že „Dug“, ktorý bol pár mesiacom neoficiálnym najväčším zemiakom sveta, v skutočnosti zemiakom nie je. 

7,8 kilogramu

Colin a Donna Craig-Brownovci žijú blízko mesta Hamilton na Novom Zélande. Minulý rok v auguste našli vo svojej zeleninovej záhrade obrovskú hľuzu, ktorú označili za zemiak. Nazvali ho Dug a vážil ohromujúcich 7,8 kilogramu, vďaka čomu by mohol získať titul najväčšieho zemiaka na svete, píše portál IFL Science.

Vykopali sme tento kus hľuzy a pomysleli si: Čo to je? Je to nejaká zvláštna huba?“ povedal Colin pre Washington Post. Následne kúsok ochutnal a povedal, že ide o zemiak.

Foto: SITA

Pár predložil zemiak na posúdenie do Guinessovej knihy rekordov. S váhou takmer osem kilogramov by bez problémov prekonal súčasný rekord na úrovni 4,98 kilogramu.

Nie zemiak, ale tekvica

Guinessova kniha rekordov však chcela dôkaz, že ide skutočne o zemiak a chceli vykonať test DNA, uvádza Mirror, pričom Colin bol prekvapený tým, či si niekto myslí, že hľuzu geneticky upravil. S testom, samozrejme, manželia súhlasili a verili, že majú najväčší zemiak na svete.

O to smutnejšia bola však správa z Guineesovej knihy rekordov. „Bohužiaľ, váš exemplár nie je zemiak,“ citoval e-mail portál Independent.

V skutočnosti ide o hľuzu tekvice. Z tohto dôvodu musíme diskvalifikovať vašu prihlášku.“

Foto: SITA

Napriek sklamaniu pár prijal DNA dôkazy a vyrovnali sa s tým, že ich Dug v skutočnosti zemiakom nie je. Vtipne teda dodávajú, že je to „najväčší nezemiak na svete“.

Aj tento článok ste si mohli prečítať do konca vďaka našim predplatiteľom.
Staňte sa súčasťou PREMIUM klubu a získate benefity v hodnote 28 €.

Uložiť článok

Najnovšie články