Foto: UA_Flight_175_hits_WTC_south_tower_9-11.jpeg: Flickr user TheMachineStops (Robert J. Fisch)derivative work: upstateNYer [CC BY-SA 2.0], via Wikimedia Commons

Okolo tragických udalostí zo septembra 2001, koluje mnoho konšpiračných teórií.

Pre konšpirátorov sa teraz rozžiarilo svetielko nádeje, keďže skupina hackerov, ktorá si hovorí The Dark Overlord, sa vyhráža tým, že zverejní tajné informácie, ktoré sa týkajú tragickej udalosti z 11. septembra. Skupina vydiera rôzne organizácie, ako napríklad Hiscox Syndicates Ltd či Lloyds of London, pričom tvrdí, že má k dispozícii 18-tisíc tajných dokumentov.

Situácia je teda jasná a jednoduchá. Pokiaľ skupina hackerov neobdrží výkupné, ktoré má byť zaplatené v bitcoinoch, dokumenty zverejní. Skupina už pritom zverejnila niekoľko drobných detailov z dokumentov, ako dôkaz o tom, že ich má. Podľa všetkého ich teda majú.

Zverejnené dokumenty sa týkajú Federálnej leteckej správy, Správy bezpečnosti dopravy a niekoľkých právnických firiem.

The Dark Overlord zverejnili na konci roka tweet, v ktorom informujú verejnosť o tom, že tieto dokumenty držia a chystajú sa informovať verejnosť. Tie by mali pochádzať od rôznych právnických a poistných spoločností, ktoré riešili oficiálne udalosti po útoku. Čo sa však v dokumentoch nachádza, zostáva nejasné.

Jedna zo spoločností, Hiscox Syndicates, ktorá sa zaoberá poistnými udalosťami, uvádza, že ich systémy neboli nejako postihnuté, avšak informácie týkajúce sa 9/11 boli pravdepodobne napadnuté.

Foto: Wikimedia (Robert)

Ak ste advokátskou firmou, ktorá sa podieľala na spore, politikom, ktorý sa podieľal na tejto veci, agentúrou činnou v trestnom konaní, ktorá sa podieľala na vyšetrovaní, spoločnosťou pre správu majetku, investičnou bankou, klientom klienta, globálnym poisťovateľom alebo kýmkoľvek iným, môžete nás kontaktovať a požiadať o stiahnutie vášho mena z dokumentov. Budete nám však musieť zaplatiť,“ uvádza The Dark Overlord.

Toto vydieranie je však len ich posledným projektom. Skupina Dark Overlord sa už v minulosti postarala o krušné obdobie. Zavarila napríklad aj Netflixu, ktorému sa vyhrážala zverejnením desiatich nevydaných epizód Orange is the New Black. S konštatovaním, že Netflix nesplnil ich požiadavky, nakoniec epizódy zverejnili na pirátskom portáli.

iflscience.com
Uložiť článok

Najnovšie články