Foto: Instagram (amazing_jiro)

Japonské mesto Kawasaki je stisnuté medzi Yokohamou a Tokyom.

Miestnym je známe najmä ako priemyselné mesto s vášňou pre kultúru, ktoré je veľmi bohaté na múzeá a rôzne podujatia. Taktiež je však známe vďaka svojej láske k Halloweenu a slávnostiam, ktoré sa s týmto sviatkom spájajú. Miestni obyvatelia majú veľmi kreatívne nápady, a preto byť tu v čase Halloweenu znamená, že budete mať zaistenú pastvu pre oči i dušu.

Kozmetický mág a body paint umelec Amazing Jiro tento rok požiadal tento rok svojich študentov, aby pri príležitosti 22. výročia halloweenskeho pridu vytvorili originálne kostýmy, ktoré sa budú opierať o najznámejšie umelecké diela. Nechýbalo ani ikonické, no katastrofálne dielo Ecce Homo. Ide o jednu z najznámejších fresiek Ježiša Krista, ktorá vznikla v roku 1930 na stene kostola v španielskej Borji.

Wikimedia

Žena menom Cecilia Gimenéz sa ju však v roku 2012 pokúsila zreštaurovať a vznikol z toho najväčší omyl v histórii umenia. Poškodená freska tak rozosmiala, no zároveň aj zarmútila celý svet. Ostatní študenti si však za svoju inšpiráciu vzali aj legitímnejšie diela. Nechýbal tu Van Goghov autoportrét či svetoznámy Výkrik od Edvarda Muncha.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Amazing JIRO (@amazing_jiro),

Na Halloweenskom pride v Kawasaki sa každý rok zúčastní približne 2-tisíc ľudí s maskami od výmyslu sveta. Na obdiv ich vystavujú približne 120-tisícom nadšených divákov. A tento rok ste medzi nimi mohli vidieť aj talentovaných študentov Amazing Jira, ktorý si na svojich kostýmoch skutočne dali záležať.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa AMAZING SCHOOL JUR (@amazing.school.jur),


boredpanda.com
Uložiť článok

Najnovšie články