Foto: Twitter (Laura Loomer)

Čo vám pokazí deň viac, ako zistenie, že vám ktosi prepichol vašu pneumatiku? Možno no len fakt, že ste si to spôsobili sami, no teraz sa hanbíte priznať.

A presne to je prípad americkej reportérky menom Laura Lommer. Na svojej domácej pôde je aj známa ako konzervatívna aktivistka, ktorá neustále hľadá spôsob, akým by na seba upútala pozornosť. Prednedávnom pridala na Twitter príspevok, ktorého obsahom malo byť šokujúce zistenie. Pneumatika na jej Jeepe bola bezcitne zničená. Niekto bol natoľko odvážny, že zaútočil na jej auto a niekoľkokrát jej prepichol už aj tak zničenú pneumatiku. Ale bolo tomu skutočne tak?

Nie nebolo. Twitter teraz zaplavuje množstvo vtipov na jej adresu. Zakladajú sa falošné účty na pomoc jej pneumatike a dokonca aj malá zbierka na jej záchranu. Po tejto lži sa Laura pokúsila zachrániť svoju hrdosť, avšak jej snaha bola márna. Opäť raz zlyhala pri pokuse o zviditeľnenie, no aspoň sme sa s jej chýb naučili veľmi podstatnú vec. Nikdy nejazdite na pneumatikách z roku 2006. A už vôbec sa nepokúšajte ich devastáciu zhodiť na niekoho iného, pretože sa stanete terčom posmeškov. Podstatné je, že si Laura aspoň užila svojich 15 minút slávy, po ktorých tak túžila.

Pred pár dňami sa objavil na Laurinom oficiálnom účte na Twitteri príspevok, v ktorom informovala svojich fanúškov o tejto bolestnej strate. „Niekto rozrezal moju pneumatiku. Úprimne, nemám slov.“ Opisovala svoj príšerný zážitok. Avšak na jej príbehu čosi nesedelo a jeden používateľ pohotovo zareagoval. „Toto škrabnutie je miesto, kde sa koleso dotklo obrubníka. Pneumatiku nikto neprepichol, vyfučala dôsledkom nárazu. Je proste stará.“ Komentoval jej príspevok používateľ menom Mike. Taktiež upozornil na to, že na kolese je zelená čiapočka, čo znamená, že ju zakúpila v bazáre. Podľa kolesa, taktiež dokázal usúdiť, že jej auto je starší model Jeepu Cherokee a pneumatika bola pravdepodobne vyrobená v roku 2011.

Je to Michelin.“ píše ďalej Mike, zatiaľ čo vyvracia akúkoľvek šancu, že by na jej pneumatiku niekto reálne zaútočil. „Niekoľko natrhnutí značí, že ste na nej jazdili aj napriek tomu, že v nej nebol žiadny vzduch.“ Objavilo sa aj niekoľko ďalších dôkazov, ktoré prezrádzali, že vozidlo muselo byť v pohybe, keď sa pneumatika roztrhla. „Prišiel som teda k záveru, že pneumatika sa roztrhla zásahom niečoho na ceste pri rýchlostí okolo 30 km/h.“ Aby toho nebolo málo, do všetkého rozruchu sa zamiešala aj samotná firma Michelin.

Ťažko povedať čo sa tu mohlo stať. Vyzerá to tak, že pneumatika praskla niekoľkokrát. Odporúčali by sme návštevu servisu.“ Stálo vo vyjadrení spoločnosti, ktorá sa snažila byť nestranná. Vtedy už však bolo príliš neskoro. Laura sa nahnevala na nedôveru jej fanúšikov. Ako reportérka, by mala mať komunikáciu v malíčku, opak je však pravdou. „Pokiaľ za mnou nebudete stáť, ani ja nebudem stáť za vami. Nebudem obraňovať ľudí, s ktorými nesúhlasím, pokiaľ sa nechcú zastať mňa a mojej pneumatiky.“ To pôsobí naozaj všelijako, no rozhodne nie profesionálne.

Odvtedy vtipy na jej adresu len pribúdajú. Na stránke GoFundMe, niekto dokonca založil zbierku s cieľom 2000 dolárov. Z peňazí sa mali zakúpiť nové pneumatiky pre Lauru. Tá sa však zriekla akéhokoľvek nároku na tieto štedré dary a poprela, že by zbierku založila. Naopak, obvinila z toho „zlomyseľných ľudí„. Pri jej mene na wikipédii sa na čas objavila aj veta, ktorá tvrdila, že 2. augusta 2017 Laura priznala, že jej pneumatiky sú rovnako staré ako ona. Veta, však bola veľmi rýchlo zmazaná. Množstvo vtipov, ktoré pristáli na jej adrese aj tak nezabránili tomu, aby si Laura stála za svojim a bojoval za svoju pravdu do úplného konca. „Kauzu“ uzavrela s tým, že polícia jej dala za pravdu a pneumatiku jej vymenili. Takže teraz vzniká otázka: Kto je naozaj hlúpy a kde sa skrýva zdravý rozum? To sa už zrejme nikdy nedozvieme.

Pozri aj: Táto žena oklamala tisícky ľudí svojimi cestovateľskými fotkami. Na jej záberoch jednoducho niečo nesedí

boredpanda.com
Uložiť článok

Najnovšie články