Najlepšie je, keď nám vznikne takmer tmavá, zlato-hnedá farba. Karamel nemusíme neustále miešať, môže sa totiž stať, že nám cukor bude kryštalizovať. Hotový karamel nalejeme do vhodnej nádoby rovnomerne, alebo ak je potrebné nádobu pootáčame, aby sa karamel usadil všade. V mixéri skombinujeme kondenzované mlieko, smotanu, mlieko, vajíčka a vanilkový extrakt. Mixujeme na najvyšších otáčkach približne minútu.

karamel4
pinterest.com

Zmes vylejeme na karamel a formu položíme na čistý plech, ktorý naplníme asi do polovice čistou vodou (tak ako sa to robí aj pri cheesecake). V rúre dezert pečieme približne 50 minút až hodinu. V nasledujúcom videu sa nachádza podrobnejší návod, dúfame, že vám pomôže pri príprave.

[youtube GymQgf7BQN4 720 410]

Uložiť článok

Najnovšie články