Najlepšie je, keď nám vznikne takmer tmavá, zlato-hnedá farba. Karamel nemusíme neustále miešať, môže sa totiž stať, že nám cukor bude kryštalizovať. Hotový karamel nalejeme do vhodnej nádoby rovnomerne, alebo ak je potrebné nádobu pootáčame, aby sa karamel usadil všade. V mixéri skombinujeme kondenzované mlieko, smotanu, mlieko, vajíčka a vanilkový extrakt. Mixujeme na najvyšších otáčkach približne minútu.
Zmes vylejeme na karamel a formu položíme na čistý plech, ktorý naplníme asi do polovice čistou vodou (tak ako sa to robí aj pri cheesecake). V rúre dezert pečieme približne 50 minút až hodinu. V nasledujúcom videu sa nachádza podrobnejší návod, dúfame, že vám pomôže pri príprave.
[youtube GymQgf7BQN4 720 410]
Odporúčané články
Boli sme na Luníku IX: Kvôli bezpečiu sme tam išli skoro ráno, keď miestni spia, aj tak po nás kričali. Toto nás prekvapilo
Zrušili ho po prvej sérii, potom sa stal hitom. Seriál Baywatch vo svojom čase pozeral každý, toto ste o ňom nevedeli
Za obed dáte 5 eur, na noc vám stačí 20 eur: Toto je superlacné miesto pri Jadranskom mori, autom ste tu za pár hodín
Boli sme v reštaurácii Martina Nováka z Na nože: Za večeru sme zaplatili takmer 100 eur, takýto dojem na nás urobila
Udržia vás v napätí a budete o nich ešte dlho uvažovať: 10 kultových trilerov z 90. rokov, ktoré si môžete hneď pozrieť
Hooverova priehrada: Ak by bola z jednoliateho betónu, schla by 125 rokov. Las Vegas by bez nej neexistovalo
23-ročné dievča nakrútilo video, kde sa mračí do kamery, má 46 miliónov lajkov: Môže prekonať rekord Belly Poarch
Pravidlo 45-25-10-10-10 ti ušetrí peniaze: Takto ľahko si rozdelíš svoj príjem a výdavky a staneš sa finančne nezávislým
Kedysi praskal vo švíkoch, natáčali tu aj Fontánu pre Zuzanu: Ikonický motorest dnes chátra, jeho osud spečatila diaľnica
Najnovšie články
Knihy od interez.sk
Nahlásiť chybu v článku