foto: Pixabay

Borovička je druhým najobľúbenejším nápojom Slovákov.

Ako dobre ju však poznáte? 

Nápoj žien

Základom kvalitnej borovičky je destilát vyrobený z plodov borievky. Vedeli to už slovenské ženy, ktoré mali v minulosti jej výrobu prevažne vo svojich rukách. Domáce pálenie sa začalo na území Slovenska začiatkom 19. st. a pretrvávalo celé desaťročia – až do vzniku oficiálnych páleníc a ďalších výrobní alkoholu.

Tradície sú opäť trendy

Kedysi sa borovička bežne vyrábala skoro v každom druhom dome. Dnes je toto znovu objavené remeslo našich predkov opäť trendy a pôvodné postupy výroby sa snúbia s modernými technológiami. Tento tradičný nápoj je u nás naozaj obľúbený. Svedčí o tom aj to, že je na Slovensku druhým najpredávanejším alkoholickým nápojom.

Borievky s dotykom ľadu

Ak chcete vyskúšať kvalitnú borovičku, v ktorej sa spojili vyberané ingrediencie, tradícia a moderný prístup, potom ochutnajte kráľovnú medzi borovičkami – Golden Ľadovú, ktorá sa zrodila na stráňach plných kríkov voňavých borievok, ktoré zahalil tuhý mráz. Ľadový dotyk uchoval šťavnatú chuť a arómu v každej vyzretej bobuľke.

Táto novinka si vás ako jediná podmaní sladkou chuťou ľadového ovocia s výraznou vôňou borievok bez akýchkoľvek umelých prímesí.

PR Golden

1
Uložiť článok
Komentovať