Byť mladý je dnes ťažké!

Mladý človek sa často stretáva so situáciami a životnými lekciami, ktoré ho na ceste životom občas vedia potrápiť. Tieto tipy budú užitočné pre všetkých tých, ktorí práve začínajú životu naozaj rozumieť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Niektoré zaujímavé experimenty urobil spisovateľ a blogger Mark Manson. Obrátil sa na svojich čitateľov, ktorí mali viac ako 37 rokov a chcel, aby sa s ním a aj s ostatnými podelili o svoje cenné poznatky, ktoré získali počas života od 30-tky do 40-tky. Mark skombinoval všetky odpovede a dostal vzorku 9 múdrostí, ktoré by ste mali vedieť aj vy.

Starajte sa o svoje zdravie

Zdravie si za peniaze nekúpite! Ale to už asi viete. Ak sa o svoje zdravie chcete skutočne starať, je tu len jedna cesta. Pravidelný pohyb, cvičenie a dobrá, zdravá strava. Nezabúdajte, že chorý človek nikdy nemôže byť spokojný. Starnutie prináša rôzne zdravotné problémy, začíname premýšľať o našom tele a zrazu si ani neuvedomíme a sme o 10 rokov starší a 10-krát chorľavejší.

Všetko je pominuteľné, preto nestrácajte čas a snažte sa žiť zdravšie. Pite menej alkoholu, vyfajčite menej cigariet  a snažte sa vyhýbať nezdravým jedlám. Buďte opatrnejší.

pexels.com

Prestaňte sa stretávať s ľuďmi, ktorí si vás nevážia

Nepodceňujte sa. Ak si vás daný človek neváži a dokonca vás stále napomína, opravuje a poučuje, nechajte ho ísť svojou cestou. Vybudovať dobrý vzťah je naozaj veľmi náročné, no stále je to možné. Stačí, ak máte vedľa seba tú správnu osobu, s ktorou sa to oplatí.

My Slováci sme už takí. Sme zvyknutí trpieť, nechať ostatných, aby nás urážali a riadili. Skúsený a poučený človek sa obklopuje ľuďmi, ktorých si váži rovnako ako seba. Skúste to aj vy a uvidíte, že sa budete cítiť lepšie. S takýmto spôsobom myslenia sa žije oveľa ľahšie.

K svojim blízkym sa snažte správať čo najlepšie

Ľudia medzi 30. a 40. rokom života riešia niekedy veľmi závažné situácie. Deti, rodina, rozvod a nejakú tú krízu stredného veku. Aj preto by ste mali byť svojim blízkym vždy po ruke a snažiť sa podporovať ich v ťažkých časoch. Uvidíte, že sa vám to dvakrát vráti.

Skúste oceniť skutočných priateľov a dobrých ľudí, ktorých ste na ceste životom stretli. Jedine tak budete v tejto misii úspešný.

pexels.com

Sústreďte sa na to, v čom ste dobrý

Nemôžete robiť všetko naraz. Kariéra, to je to, čo ľudia v tomto veku riešia. Raz sa ale musíte rozhodnúť, čomu sa chcete venovať naozaj naplno. Jednak sa vám uľaví a na druhej strane budete môcť konečne v niečom vynikať, čo vás bude napĺňať dobrým pocitom.

Nakoniec si budete musieť vybrať jednu hlavnú vec, na ktorú sa plne sústredíte. Len tak dosiahnete ozajstný úspech.

Nebojte sa riskovať

V tomto veku prikladáme mnohým veciam až príliš veľký význam. Ak sú vo vašom živote veci, ktoré viac nechcete zažívať, je čas to zmeniť. Nemáte dobré manželstvo? Vždy je šanca začať odznovu. Vybrala som si nesprávnu prácu? Naučte sa niečo, čo má pre vás naozaj zmysel.

Pokúste sa nikdy nezastaviť svoj vývoj a osobný rozvoj. O niekoľko rokov budete hrdí na to, že ste dokázali niektoré veci zmeniť a budete radi za život, aký vediete.

pexels.com

Učte sa

O toto by sa mal snažiť zrejme každý. Celý život by mal byť jedno veľké učenie. Len vývoj našich najlepších vlastností nám pomôže k tomu, aby sme sa stali plnohodnotnou bytosťou. Učte sa stále nové veci a zlepšujte existujúce zručnosti. Nikdy sa nezastavte!

Prestaňte kontrolovať svoj život

Aj vy máte niekedy pocit, že musí ísť všetko podľa plánu? Človek predsa nemôže vedieť všetko. Čo sa stane, ak to zmeníte? Okolnosti sa predsa neustále menia a vy nieste veštica, aby ste vedeli, čo sa stane, pokiaľ zmeníte svoje zvyky.

Ak niečo zmeníte, hľadajte v tom to dobré. Život bude predsa oveľa zaujímavejší a pestrejší. Nemusíte mať všetko a všetkých pod kontrolou a hlavne, nemusíte panikáriť a mať pocit, že život je nezvládnuteľný.

pixabay.com

Budujte si vzťahy v rodine

Jedna pravda je, že rodina je základ. Snažte sa investovať viac času, starostlivosti a pozitívnych emócií práve do stavania pevných základov rodiny. Pochopíte, aké je to dôležité, keď umrú vaši rodičia a kedy sa vám život prinesie rôzne nepríjemnosti. Podpora rodiny je na nezaplatenie a nič ju nemôže nahradiť. Vytvorte si silné rodinné puto, stojí to naozaj za to.

Rešpektujte samých seba

Zastavte sa a prestaňte sa trápiť nad svojimi nedostatkami. Buďte sami so sebou trpezliví a rovnako ako druhým, odpúšťajte aj sebe. Každý jeden deň pre seba urobte nejakú peknú vec. Len tak budete cítiť, že váš život je naozaj plnohodnotný. Samozrejme, nevyhnutné je, aby bolo vaše ego zdravé. Život je príliš krátky na to, aby sme nemilovali aj samých seba.

pixabay.com

Pozri aj: 11 DÔVODOV, PREČO SOM PRE TEBA AŽ PRÍLIŠ DOBRÁ

babskeveci.sk (Lucia M.), takprosto.cc
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov