Tento dezert je často spájaný s niečím luxusnejším. Väčšinou si ho dávame niekde v cukrárni, pretože sa obávame, ako by to v našej kuchyni dopadlo, keby sme ho pripravovali sami. Pripravila som pre vás recept na skvelý karamelový flan, ktorý stojí za vyskúšanie a určite ho zvládnete aj doma. Je to klasická mexická či španielska špecialita a konzistenciou vám môže pripomínať puding alebo cheesecake. Vyskúšajte a potešte nielen seba, ale chutiť bude určite aj vašim blízkym.

Na prípravu potrebujete:
2/3 hrnčeku bieleho cukru
1 sladené kondenzované mlieko
2 hrnčeky smotany
1 hrnček mlieka
5 vajec
2 lyžičky vanilkového extraktu
Postup:
Predhrejeme si rúru na 180°C. Do menšieho hrnca pridáme cukor a postupne ho zohrievame. Pri občasnom miešaní nám cukor začne hnednúť a postupne vytvoríme tekutý karamel.

Pokračovanie na ďalšej strane…
Nútil ľudí k potratom a vazektómii, liečil ich agresivitou: Šialený kult mal liečiť závislých, zarábal milióny
Exkluzívne: Detským ambulanciám došla trpezlivosť. Ospravedlnenky majú voľne dostupné v čakárni, môže si ich zobrať ktokoľvek
Ubytujete sa za 13 € a najete za 10 €: Najkrajšie vianočné trhy v Európe pre rok 2025 máme len na skok. Začínajú už čoskoro
Zaplatili sme len 3 eurá: Vyskúšali sme sa veľmi lacno najesť v reštaurácii z Na nože. Niektorým sa takéto jedlo prieči
Žije v prenajatom byte, nemá auto a po meste chodí s batohom: Kto je Zohran Mamdani, prvý moslimský starosta New Yorku?
Najnebezpečnejšia žena: Bola posadnutá sexom a vraždila mužov pre zábavu. Dostala tvrdý trest, stále je hrozbou
Budú vianočné trhy v Bratislave drahšie? Stánkarov zaťaží vyššia 23 % DPH, na ľudí tento rok čakajú aj výhodné ponuky
Mamička varí lacné jedlá, aby šetrila peniaze: Podľa ľudí je to ako krmivo pre psa, jej manžel sa správa zvláštne
Navštívili sme nádhernú dolinu a strašidelný hrad úplne zadarmo: Nájdete tu aj jaskyňu a priam dokonalú jesennú prírodu
Boli sme v novom podniku, ktorý otvorili majitelia reštaurácie z Na nože. O tomto európskom klenote ste možno nikdy nepočuli












Nahlásiť chybu v článku