Foto: wikimedia/wikimedia

Hovorí sa, že už dvaja sú veľa na udržanie tajomstva.

Každý z nás má nejaké tajomstvo, s ktorým sa nezverí nikomu, prípadne iba skutočne človeku, ktorému bezvýhradne verí. Aj keď toto tajomstvo môže mať pre nás veľkú hodnotu, nie je to nič v porovnaní s tajomstvami, ktoré majú svetové spoločnosti či prestížne firmy. Pozrite sa teraz na tie najväčšie svetové tajomstvá, ktoré udržiavajú iba dvaja ľudia. 

Cisárske obrúsky

Môže to znieť dosť zvláštne, no existuje tajná technika skladania obrúskov. Táto technika bola vynájdená počas čias Rakúsko-Uhorska. Drží sa ale tajnosti a vrchné služobníctvo si ju medzi sebou ústne odovzdáva z generácie na generáciu. Keďže teraz už pre cisára skladať obrúsky nemajú možnosť, špeciálne skladanie obrúskov sa využíva pri návšteve hláv štátov.

Názov víťazov Oscarov

Slávnostné odovzdávanie Oscarov je azda najprestížnejšia svetová udalosť v šoubiznise. Každý rok prijímajú aj stávkové kancelárie tipy na víťazov, čo je takisto jedným z dôvodov prečo sa mená držia v tajnosti. Všetky údaje spracuvajú ručne iba dva ľudia Brad Oltmanns a Rick Rosas a iba oni vedia ešte pred ceremoniálom mená víťazov.

Hepburn's Four Oscars

Jazyk Ayapaneco

Týmto starovekým jazykom sa hovorilo na území Mexika už v dávnych dobách. Po španielskej kolonizácii jazyk začal vymierať a všetky pokusy oživiť ho, zlyhali. Dnes sú na svete iba dvaja ľudia, ktorí tento jazyk ovládajú. Sú to Manuel Segovia a Isidro Velazquez, ktorí žijú v dedine Ayapa, v mexickom štáte Tabasco.

Význam loga Led Zeppelin

Členovia skupiny si každý za seba vybrali jeden symbol, ktoré potom umiestňovali na svoje albumy. Kým symboly Roberta Planta (pierko v krúžku), Johna Bonhama (oblúkový trojuholník v kruhu) a Johna Paula Jonesa(tri pretínajúce kruhy) sú známe, symbol Jimmyho Pagea nebol ním nikdy vysvetlený.

Iba Page a Plant poznajú odpoveď. Existujú však dohady, čo symbol znamená. Mnohí sa domnievajú že je to magický symbol Sigil.

Foto: wikimedia.org

Trik Davida Berglasa

Jeho kartový trik sa označuje ako svätý grál všetkých kartových trikov. Jeho neuveriteľné kúzlo fascinuje ľudí aj dnes. Pozná ho iba Berglas a ešte kúzelník Mark Paul, ktorý trik predvádza aj v priloženom videu.

Recept na likér Chartreuse

wikimedia.org/wikimedia.org

Tento likér je vyrábaný francúzskymi mníchmi kartuziánskeho rádu vo vínnych pivniciach Voiron a Isere a to od 17. storočia. Likér obsahuje zmes 130 bylín a je známy ako elixír života. Iba dvaja mnísi poznajú originálnu receptúru.

Pozri aj: Najmenej detí sa rodí v sobotu a za život obídeme 4-krát Zem. 14 faktov zo sveta štatistík, ktoré zaujmú aj toho, kto nemá záľubu v matematike

brightside.me
Uložiť článok

Najnovšie články