Foto: Facebook (Cool Thing)

Owura Kwadwo študoval výtvarné umenie a v súčasnosti vyučuje deti v africkej Ghane.

Keby vám niekto povedal, že sa dá Microsoft Word vyučovať aj bez počítača, zrejme by sa vám to zdalo neuveriteľné. No Owura dokázal nemožné. „Každý učiteľ má spôsob, ktorým vykladá svoje učivo. Toto je môj.“ povedal Owura pre portál Bored Panda. Študoval výtvarné umenie a tak sa rozhodol využiť svoje schopnosti a celý screenshot prekreslil žiakom na tabuľu. Podľa toho im ukazoval, ako program funguje.

V Ghane má mnoho škôl problémy s vybavením učební. Okolo spôsobu výučby Owuru sa vzniesla aj veľká vlna kritiky, keďže vzniká dojem, že deti sa takto nemôžu nič naučiť. Učiteľ získal zo strany užívateľov aj veľkú podporu a tí založili zbierku na podporu jeho činnosti. Za utŕžené peniaze sa tak nakúpia notebooky a projektory. Z ich pomocou tak bude môcť Owura vyučovať omnoho efektívnejšie.



Svojou snahou však dáva zároveň deťom aj veľkú nádej a perspektívu na lepšie uplatnenie, ktorá sa s dobrovoľnými dotáciami ešte zvýši. Okrem jeho samotnej odhodlanosti je veľmi pôsobivý aj spôsob, akým si dal na svojej kresbe záležať. „Milujem svojich študentov, takže musím urobiť všetko preto, aby pochopili, čo ich učím,“ dodáva Owura.



A čo vy? Aký máte názor na takýto nekonvenčný spôsob výučby? 

Pozri aj: Rastliny by ubúdali a vyhynuli by aj kravy. Takto by to vyzeralo, keby na Zemi vyhynuli všetky včely

boredpanda.com
Uložiť článok

Najnovšie články