Foto: Pixabay/Pixabay

Známa dánska Saxo Bank predpovedá bitcoinu vystrelenie a následný úpadok v priebehu budúceho roka.

Banka predpovedá, že hodnota bitcoinu má stúpnuť o závratných 400 percent od jej súčasnej hodnoty, čo bude značiť, že jediný bitcoin sa bude rovnať šesťdesiatim tisícom dolárov. Saxo Bank však ďalej varuje, že tento prudký nárast bude predpoveďou obrovského poklesu, kedy bude mať bitcoin hodnotu len tisíc dolárov. Tento pokles bude dôsledkom krokov Ruska a Číny.

Ich taktikou je zaútočiť na bitcoin tak, aby naň ľudia zabudli. Obidve veľmoci chcú zakázať ťaženie aj obchod s bitcoinmi. Namiesto toho chcú vytvoriť vlastnú kryptomenu, ktorá bude krytá štátom. Saxo bank predpovedá, že krytpomeny vytvorené štátom budú mať väčšiu stabilitu a budú fungovať lepšie ako väčšina platobných systémov, ktoré sme poznali dodnes. A to bude dôvod, pre ktorý sa bitcoin viac neudrží.



Aj keď je viac než zjavné, že ľudia, ktorí sa ťažbou bitcoinov živia sa len tak ľahko nevzdajú, Saxo Bank si dovolí tvrdiť, že v konečnom dôsledku Čína a Rusko dosiahnu úspech. „Po obrovskom vzraste v roku 2018 sa karta bitcoinu obráti a v roku 2019 bude jeho hodnota opäť na rovnej tisícke dolárov,“ konštatuje Saxo Bank. Tieto tvrdenia sa zdajú pomerne odvážne, no bola to práve táto banka, ktorá predpokladala minulý rok obrovský nárast hodnoty bitcoinu, čo sa nakoniec naozaj stalo.

Ďalšie predpovede

Banka nepredpovedala iba osud Bitcoinu, ale pozrela sa aj na iné aspekty globálnej ekonomiky. Uvádza napríklad, že americká centrálna banka nezvládne slabý výkon ekonomiky a časť jej právomocí preberie americké ministerstvo financií. Ani japonská ekonomika na tom nebude najlepšie a zníži sa hodnota jenu. Iné to ale bude v Číne, kde sa začne vo veľkom obchodovať s ropou a zavedie sa tzv. petro-juan.

Nespokojnosť s Trumpom bude narastať a voliči sa budú pri voľbách do senátu uberať skôr ľavicovým zmýšľaním. Nespokojnosť s vývojom bude panovať aj na starom kontinente a myšlienky na rozdelenie Európskej únie na dvojrýchlostnú ku koncu roka oslabí euro voči doláru. Politické centrum Európy by sa malo presúvať smerom od západu k strednej a východnej Európe.

A kým teraz je najhodnotnejšou firmou sveta Apple, o rok by mu malo prvú priečku vyfúknuť spoločnosť Tencent. Tento čínsky investičný konglomerát, ktorý poskytuje mnohé technologické služby, rapídne naberie na hodnote a zosadí z tróna slávnu značku s nahryznutým jablkom.

Či sa všetky tieto predpovede naplnia ostáva síce v rovine domnienok, ktoré sa však opierajú o reálne ukazovatele, a tak môžeme očakávať, že minimálne niektoré predpovede naozaj nastanú.

Pozri aj: Stopy krvi na vlajke Rakúska či Himaláje na vlajke Nepálu. 10+ najzaujímavejších štátnych vlajok, ktorých význam vás skutočne uchváti

cryptocoinsnews.com, finweb.hnonline.sk
Uložiť článok

Najnovšie články