Foto: Twitter (The Star, Kenya)

Nezvyčajná romanca sa odohrala v národnom parku v Keni.

Dva levy boli zachytené v odľahlej zarastenej oblasti národnej rezervácie Masai Mara, počas „zábavy“, ktorá vyzerala trochu zvláštne. Dokonalú prírodnú idylku narúšalo len to, že išlo o dvoch samcov, ktoré sa spolu maznali a vyliezali na seba. Párenie medzi samcom a samicou leva môže skončiť násilím, no tieto dva samce voči sebe neprejavovali nič iné len prítulnosť.

Fotograf, Paul Goldstein, ktorý sa špecializuje na život v divokej prírode videl dva levy, ktoré sa pokúšali spáriť. Vytvoril tak niekoľko unikátnych záberov. „Bolo to úžasné. Keď sa obyčajne levy pária, trvá to len niekoľko sekúnd, títo dvaja však boli spolu viac ako minútu a následné túlenie bolo viac než zjavné. Bolo to ako opak správania v prípade párenia samca a samice.

Gay lions spotted having 'sexual contact' in Maasai Mara. http://bit.ly/2zboHme

Gepostet von Nairobi News am Mittwoch, 1. November 2017

Aj potom ako dominantný lev z druhého samca zliezol, neodišiel ako pri bežnom párení. Zostali pri sebe, maznali sa a pri odchode jeden z levov na druhého sprisahanecky žmurkol,“ povedal Goldstein k tejto kurióznej situácii.

Aj napriek tomu, že ide o nezvyčajný pohľad, homosexualita u levov nie je nič, o čom by sme doteraz nepočuli. Niektorí biológovia tvrdia, že homosexuálne správanie u zvierat bolo zaznamenané u viac než 1 500 rôznych druhov, zatiaľ čo tretina z tohto čísla bola zachytená na vizuálny materiál a slúži ako priamy dôkaz.

Štúdia z roku 2010 Aljašských albatrosov zistila, že u týchto zvierat až tretina párov pozostáva z dvoch samíc.

Pozri aj: Ako bude vyzerať svet do roku 2050? Toto sú udalosti, ktoré zmenia náš svet od základov

independent.co.uk
Uložiť článok

Najnovšie články