Postup:

Na miernom ohni si v hrnci rozpustíme gaštanové tyčinky so smotanou na šľahanie. Keď je hmota rozpustená, odstavíme ju a za občasného premiešania necháme mimo sporáka vychladnúť. Medzitým si vo väčšej miske vymiešame vaječné žĺtky s cukrom. Zmes miešame mixérom na najmenších otáčkach približne 10 minút. Pri ručnom miešaní to trvá cca 20 minút.

eggnog 9
123rf.com

Do zmesi ďalej za stáleho miešania postupne pridávame salko a vychladnutú gaštanovo-čokoládovú hmotu. Keď sú všetky ingrediencie skombinované, pridávame do hmoty postupne rum. V prípade, že chcete, aby bol váš vaječný likér určený aj deťom, tento posledný krok vynecháte. Likér pomocou lievika nalejete do sklenených fliaš a nechajte pár hodín odstáť.

eggnog 11
hourdetroit.com

Potom je už pripravený na servírovanie. Môžete ho podávať horúci s troškou škorice, posypaný nastrúhanou čokoládou alebo klasicky studený. Ja osobne si ho pridávam občas aj do kávy namiesto mlieka a cukru. Tento nápoj jedinečne dotvára atmosféru Vianoc a spríjemní nám chladné zasnežené večere.

eggnog4
seriouseats.com
eggnog5
peanutbutterandpeppers.com
Uložiť článok

Najnovšie články