Tento dezert je často spájaný s niečím luxusnejším. Väčšinou si ho dávame niekde v cukrárni, pretože sa obávame, ako by to v našej kuchyni dopadlo, keby sme...

Tento dezert je často spájaný s niečím luxusnejším. Väčšinou si ho dávame niekde v cukrárni, pretože sa obávame, ako by to v našej kuchyni dopadlo, keby sme ho pripravovali sami. Pripravila som pre vás recept na skvelý karamelový flan, ktorý stojí za vyskúšanie a určite ho zvládnete aj doma. Je to klasická mexická či španielska špecialita a konzistenciou vám môže pripomínať puding alebo cheesecake. Vyskúšajte a potešte nielen seba, ale chutiť bude určite aj vašim blízkym.

karamel1
seriouseats.com

Na prípravu potrebujete:

2/3 hrnčeku bieleho cukru

1 sladené kondenzované mlieko

2 hrnčeky smotany

1 hrnček mlieka

5 vajec

2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

Predhrejeme si rúru na 180°C. Do menšieho hrnca pridáme cukor a postupne ho zohrievame. Pri občasnom miešaní nám cukor začne hnednúť a postupne vytvoríme tekutý karamel.

karamel2
bakingdom.com

Pokračovanie na ďalšej strane…

Uložiť článok

Najnovšie články