Zemiaky sú skvelá a najvšestrannejšia príloha. Dajú sa použiť k zelenine, k mäsu, do cesta. Môžete si ich vychutnať vo forme hranolčekov, zemiakovej kaše, placiek, … Nič...

Zemiaky sú skvelá a najvšestrannejšia príloha. Dajú sa použiť k zelenine, k mäsu, do cesta. Môžete si ich vychutnať vo forme hranolčekov, zemiakovej kaše, placiek, … Nič sa ale nevyrovná tomu, keď máte na tanieri čerstvé pečené zemiaky. Pripravili sme si pre vás spôsob, ktorý keď odskúšate, už nikdy ich nebudete krájať na kolieska. Na takúto prípravu budete potrebovať stredné až veľké zemiaky.

Začnite tým, že odkrojíte hornú časť zemiaku.

zemiak1
The Gunny Sack

Vezmite si malý nožík a postupne vykrajujte do zemiaku kruhy.

zemiak2
The Gunny Sack

Nožíkom zarezávajte strany zemiaku dookola, ale na dne nechajte malý nerozrezaný kruh. Ten si môžete odmerať napríklad pomocou palca.

zemiak3
The Gunny Sack

Takto nejako by mal vyzerať váš zemiak po rezaní. Ak sú vaše zárezy málo hlboké, upravte ich ešte pred ďalším krokom.

zemiak4
The Gunny Sack

Zemiaky polejeme olivovým olejom a osolíme.

zemiak5
The Gunny Sack

Pečieme na 220°C približne 40 minút. Popri pečení sem tam zemiaky potrieme olivovým olejom.

Uložiť článok

Najnovšie články